Türk: Artık demokrasi kazansın!

Türk, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya, ”Kürtlerin, Türklerin ve Anadolu’da yaşayan bütün halkların omuz omuza mücadele vererek kazandığı Çanakkale Savaşının yıl dönümü dolayısıyla, emperyalizme karşı verilen tarihi savaşta şehit düşen binlerce insanın abidesi önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek başladı.


Kürt sorununun çözümü konusunda, Hükümetin gerçekçi bir inisiyatif başlatması gerektiğini kaydeden Türk, ”Bu sorunun Meclis çatısı altında, herkes tarafından açık bir şekilde tartışılarak çözüm yolunun aralanmasının zamanı gelmiştir. Hiçbir milliyetçi, ırkçı söylem ve tehdit artık bu süreci engelleyemez. Bu tür tehditleri savuranlar, ülkeyi yeni bir kaosun içine çekmek isteyenlerdir. Cumhuriyet tarihinin bu en büyük sorununu bu Meclis çözecektir” dedi.


Ahmet Türk, Yargıtay Başsavcısının AK Parti’ye karşı kapatma davası açtığını anımsatarak, şöyle devam etti:


”Hukuk, ideolojik olamaz. Hukuk, seçkinlerin ideolojik dogmalarının aracı haline getirilemez. Hukuk, düşüncesi ve siyasi yaklaşımı fark etmeksizin herkes için, bütün vatandaşlar için hukuktur. Türkiye, geçmişin darbeler ve müdahaleler ülkesi olmayacaktır. Ve hiçbir darbeyi ve müdahaleyi eleştirmemiş olan mevcut ideolojik hukuk anlayışı, bu kez yavaş yavaş kendini toparlamaya çalışan Türkiye demokrasisini alt edemeyecektir.”


AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla Türkiye’nin gündeminin değiştirildiğini belirten Türk, ”Hakkında kapatma davası açılan bir parti ve siyaset yasağı istenen partililer olarak bizler, AKP hakkında açılan bu kapatma davasını demokrasi ayıbı olarak görüyoruz. Bu ülkede her siyasi parti şiddete başvurmamak koşuluyla her görüşü ifade edebilmeli” dedi.


Ahmet Türk, ”Ne yazık ki DTP’yi hedef haline getirerek, kapatma davasının açılmasını tetikleyen AKP’nin kendisi de aynı akıbete uğramıştır” diye konuştu.

1056880cookie-checkTürk: Artık demokrasi kazansın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.