Türk bakkallara silahlı soygun

Haringay’de “Rainbow Food” ve Hackney’de “Shoreditch Food and Wine” adlı bakkallar 17 şubat çarşamba sabahı erken saatlerde soyuldular. Soyguncular Rainbow Food’daki görevliyi boynundan ve sırtından silahla yaralarken Shoreditch Food and Wine’ın kasasındaki paraları alarak kaçtılar.

Toplum üyesi iki bakkal çarşamba sabahı silahlı soyguna uğradı.

Metropolitan Polis’ten yapılan açıklamaya göre, 17 Şubat sabahı 1.50’de “643 Green Lanes” adresindeki Rainbow Food’a gelen kasklı iki siyahi, bakkaldan kasadaki paraları vermesini istedi. Dirençle karşılaşan soyguncular, ateş açınca 51 yaşındaki görevli Aziz Özlü boynundan ve kalçasından yaralandı. Soyguncuların Manor House istikametine motosikletle kaçtıkları saptandı.

Polis, olaydan 20 dakika sonra gerçekleştirilen Hackney’de “43 Hackney Rd, E2″‘ adresindeki Shoreditch Food and Wine soygununu da aynı zanlıların gerçekleştirdiğini sanıyor. Açıklamada soyguncuların Hackney’de Shoreditch Food and Wine’da silah kullanmadan kasadaki paraları aldıkları yer aldı.

Tanıkların ifadesine göre soyguncuların 6’3″-6’4″ boyunda, ince yapılı ve siyah miğfer giydiklerini açıklayan polis, olayla ilgili bilgisi olanların ya da zanlıları tanıyanların Finchley Flying Squad’ı 020 8358 1751’den ya da isim vermeden Crimestoppers’ı 0800 555 111’den aramasını istedi.

“EMEĞİMİZİ GASPEDİYORLAR”

Rainbow Food’un sahibi Hacı Ülger

Rainbow Food’un sahibi Hacı Ülger soygun sırasında olay yerinde olmadığını belirterek gazetemize şu açıklamayı yaptı:

“Soyguncular içeri girip para istediklerinde geçici olarark bize yardım eden arkadaşımız Aziz önce şaka sanmış ve eğilerek tabancayı eliyle itelemiş. Soyguncu aniden ateş etmiş. Aziz şans eseri eğilmiş konumda olduğu için boynundaki atardamarın yanından girip çıkan mermi duvardan sekerek bu kez sırtından girip kalçasından çıkmış. Merminin atardamara ve omur iliğe rastlamaması gerçekten büyük bir şans. Kendisi şu anda White Chappel’daki Royal Hospital’da tedavi görüyor. Durumu çok iyi. Bizim tesellimiz arkadaşımızın sağ olması…”

Hackney ve Haringey’deki toplum üyesi bakkalların gece gündüz çalışarak ekonomik değer ürettiklerini vurgulayan Ülger, “Fakat son aylarda türeyen gece soyguncuları hem emeğimizi gaspediyor hem de can güvenliğimizi tehdit ediyor. Esnaf olarak polisin daha sıkı denetlemesini ve yeni koruma yöntemleri geliştirmesini istiyoruz” diye konuştu.

Finchley Flying Squad’tan polis müfettişi Matt Carter da, soyguncuların vurduğu bakkalın yaşamasının bir şans olduğunu belirterek sokaklarda şiddete izin verilmeyeceği ve suçluların mutlaka yakalanacağını söyledi.

Carter, şu ana kadar iki soygun olayında gözaltına alınan olmadığını da sözlerine ekledi.

829490cookie-checkTürk bakkallara silahlı soygun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.