Türk bilimadamının başarısına ‘UK’ patenti

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mühendislik Fakültesi Biomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan İbrahim ile Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Şahin Ahmedov tarafından geliştirilen sporcuda kuvvet ve gücü sade yöntemle ölçeme yarayan özel sıçrama testi aletinin Birleşik Krallık (UK) Patent Ofisi tarafından patentlendiği  bildirildi.


YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, geliştirilen cihazın patentlendiği ile ilgili yazsının 24 Kasım 2008 tarihinde Prof. İbrahim ile Doç. Ahmedov’a geldiği kaydedildi.


Geliştirilen cihazın “Performans Güç ve Kuvvet Monitörü” ismiyle patentlendiğine işaret edilen açıklamada, geliştirilen cihazın; iki bilim insanı tarafından biomedikal alanda geliştirilip patent aldığı ikinci cihaz olduğu belirtildi.


Açıklamada, Prof. İbrahim ile Doç. Ahmedov’un geliştirdiği kalp debisi ölçümünü sağlayan cihazlarının ise Eylül ayında yine UK Patent unvanını aldığı hatırlatıldı.


DOĞAN İBRAHİM?


Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar Bölümü Başkanlığı da yapmakta olan İbrahim, sayısal çözümleme ve mikroişlemcilerle/mikrokontrolörler konusunda çok çeşitli çalışmalara sahip… Yüzlerce makale ve yayını olan Doğan İbrahim aynı zamanda Londra Belediyesinin, Trafik Kontrol Dairesinin Sayısal İzleme bölümünün kurucusu ve halen danışmanlığını yapmakta. Butterworth – Heinemann, John wiley gibi uluslararası üne sahip pek çok yayınevinden kitapları çıkmış olan İbrahim, Birçok Türkçe Teknik yada Ders kitabını da hazırladı. İbrahim eEvli ve İngiltere’de yaşamakta.


FOTOĞRAF: Prof. Dr. Doğan İbrahim

818410cookie-checkTürk bilimadamının başarısına ‘UK’ patenti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.