Türk büyükelçiliği önünde Rum protestosu

“Birleşik Krallık Ulusal Rum Federasyonu” tarafından organize edilen “Kıbrıs’ın işgalini protesto haftası” Cumartesi günü (22 Temmuz) Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen pankartlı gösteri ile son buldu.


Büyükelçilik önünde üç saat süren gösteride mücadele şarkıları çalındı, “Türk Ordusu ve Kıbrıs’ta yaşayan Türkler Kıbrıs’tan Dışarı” ve “Kıbrıs’ta Adalet” şeklinde sloganlar atıldı.


Protesto gösterisi, İngiltere başbakanlık bürolarının bulunduğu “Downing Street’in” karşısında bulunan “Whitehall”da başladığı ve gösterinin “Lobby for Cyprus” tarafından organize edilen ve ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan göstericiler tarafından da desteklendi.


Gösterinin bitiminin ardından, “Birleşik Krallık Ulusal Rum Federasyonu” Başkanı Haris Sofokleus’un imzasını taşıyan bir mektup, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna’ya iletilmek üzere elçiliğin girişine bırakıldı.


Söz konusu mektupta, (kendi iddialarıyla) “Türkiye’nin Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği işgale ve işgalin adadaki felaket getirici etkilerine, Türkiye’nin her iki toplumun da gereksinimlerine karşılık verecek çözüm bulma çabalarına karşı gösterdiği olumsuz tavra” değinildi.


Mektupta şunlar öne sürüldü: 


“Büyük Britanya’daki Kıbrıs Rum toplumu, Kıbrıs halkının geleceğinin, Kıbrıs’ta yaşayan tüm insanların insanlık haklarını kuvvetlendirecek olan birleşik, bağımsız ve iki toplumlu bir Kıbrıs’ta bulunduğuna inanıyor. Bu amaç doğrultusunda çalışmakta kararlıyız. Hükümetinizi er ya da geç de olsa, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımaya, Ankara Protokolü’ne uymaya ve Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs hakkındaki sayısız kararına, uluslararası hukuka ve insanlık haklarına saygı duymaya davet ediyoruz.”


İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Rumların gerçekleştirdiği gösteriye karşılık, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler de Türkiye ve KKTC bayraklarıyla bir karşıt gösteri gerçekleştirdi. Gösteriler olaysız sona erdiği…


FOTOĞRAF: “Birleşik Krallık Ulusal Rum Federasyonu” tarafından organize edilen “Kıbrıs’ın işgalini protesto haftası” gösterilerinden


 


 

792960cookie-checkTürk büyükelçiliği önünde Rum protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.