Türk dernek lokaline saldırı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da çalışmalarını sürdüren Avusturya Türk Federasyonu’na bağlı bir dernek lokali dün akşam kimliği belirlenemeyen kişilerce molotof kokteylli saldırıya uğradı. Ölü ya da yaralının bulunmadığı saldırıda, lokalin büyük hasar  gördüğü bildirildi.

Saldırının  dernek lokalinin penceresinden içeri molotof kokteylin atılmasıyla gerçekleştirildiği de Türk Federeasyonu adına  yapılan açıklamayla belirtildi. 

Viyana polisi, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra, olayın faillerini bulmak için araştırmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, dernek yetkililerince yapılan açıklamaya göre, Viyana’da yaşayan Türkler ve Avusturyalı komşuların lokale düzenlenen çirkin saldırıyı kınadıkları ifade edildi.

Diğer taraftan kendilerine bağlı olan dernek lokaline yapılan saldırıyı protesto eden Avusturya Türk Federasyonu bir basın açıklaması yaptı. 

Lokallerinde ciddi hasara yol açan saldırıyı kınadıklarını bildiren açıklamada, Avusturya Türk Federasyonu olarak çekilmek istenilen provokasyon ortamına çekilmeyeceklerini bildirdiler.  Yapılan basın açıklamasında ayrıca  “Türk toplumunun da hiçbir şekilde sağ duyularını elden bırakmamalarını ve ihtiyatlı davranmalarını istiyoruz ve olayın faillerinin bir an evvel yakalanıp adalet önünde hesap vermelerini sabırsızlıkla bekliyoruz” denildi.

FOTOĞRAF: Saldırı sonrasında dernek lokalinden görüntü

1180650cookie-checkTürk dernek lokaline saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.