Türk derneklerinden deprem yardımı

Depremzedeler için kolları sıvayan Britanya Türk Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği, gönderdikleri e-posta ile üyelerini yardıma çağırken, Londra’da orjinal Türk yemekleriyle ünlenen Savarona Restoran’da da bir gece düzenlediler.


İki derneğin yaklaşık 150’ye yakın üyesinin katıldığı gecede, İzmir Radyosu’ndan Suat Sancar ve Londra sahnelerinin yakından tanıdığı Mehmet Can, Türk sanat musikisinden eserler yorumladılar.


UNICEF’E GONDERİLECEK


Gecede konuyan dernek başkanları, üyelerinin duyarlılığına teşekkür ederek, Türk kültürünün en güzel yanı yardımlaşma ve dayanışmayı hayata geçirmekten mutlu olduklarını söylediler…


Geceye destek olan Savarona Restoran’ın sahibi Ali R. Koçu da toplanan yardımlar kadar ayrıca Savarona’nın katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.


Gece sonunda Açık Gazete’ye bilgi veren Britanya Türk Kadınları Derneği Başkanı Zeynep Özer, yardım kampanyası kapsamında şimdiye kadar 2 bin Sterlin toplanıldığını belirterek, yardımların UNICEF aracılığıyla depremzedelere gönderileceği söyledi.


Özer; İngiltere’den yardım etmek isteyenlerin [email protected] a mesaj atmalarını  ya da Hülya Koçu (020 8455 6818) ve Berna Akça’ya (020 8543 8787) ulaşmaları istendi.


DİĞER DERNEKLER DE SIRADA


Londra’da Turkish Forum UK de 28 Ocak Cuma günü gecesi, İstar Restoran’da bir yardım gecesi düzenleyeceklerini açıkladı. Forum yaptığı açıklamada geceye katılmak isteyenlerin 020 7224 2446’ya telefon etmeleri istendi.


 


Büyük fotoğrafta: Soldan sağa Britanya Türk Kadınları Derneği Başkan Yarıdmcısı Hülya Koçu, Britanya Türk Kadınları Derneği Başkanı Zeynep Özer, İzmir Radyosu’ndan sanatçı Suat Sancar, Atatürkçü Düşünce Derneği Nilgün Atalay Ergök ve  Savarona Restoran’ın sahibi Ali R. Koçu…

777740cookie-checkTürk derneklerinden deprem yardımı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.