Türk Dili Bilgi Şöleni’ne Akşahin katıldı

Şölen’e katılan işadamı Ziya Akşahin, Avrupa’da Türk kültürünün asimile olmasının önüne geçmek için başta dil olmak üzere kültürümüzü unutmamak gerektiğini ve bu konuda Şölen’in kurumsal bir adım attığını söyledi.


Akşahin, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek organizasyonu, bu yıl Avrupa Türkleri Birliği (ETU), Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu (TİDAF) Türkiye şubesi tarafından organize edildiğini belirterek “Pek çok medya kuruluşu başta olmak üzere, TOBB, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, TİKA, TÖMER, üniversiteler ve özel sektör temsilcileri de destek verdi” dedi.
 
Akşahin şöyle devam etti:


“Bugün Avrupa’da sayıları 5 milyonu aşan soydaşımızın en önemli ortak paydası, güzel Türkçemizdir. Ancak, Avrupa’da üçüncü kuşak çocuklarımız, dilimizi öğrenme, konuşma ve kullanma konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bu noktada, 2005 yılında Frankfurt’ta ve Avrupa’da faaliyet gösteren 19 federasyon bir araya gelerek, Avrupa’da Türk Dili’nin unutulmaması amacıyla ‘II. Avrupa’da Türk Dili Bilgi Şöleni’nde aldığımız karar doğrultusunda, bu toplantıların her yıl farklı bir ülkede yapılarak, konunun gündemde tutulmasını sağlamaya çalışacağız.  Şölen’in; Türklerin Avrupa’daki kültürel sorunları konusunda Avrupa’da yaşayan Türklere ait sivil toplum kuruluşları ile Türkiye’deki ilgilileri bir araya getirilmesine aracı olması da sevindiricidir.”


_______________


* BABİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası’nın Avrupa – Türkiye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Akşahin, aynı zamanda Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İngiltere Temsilcisi, Açık Gazete Danışma Kurulu üyesi…

802730cookie-checkTürk Dili Bilgi Şöleni’ne Akşahin katıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.