Türk şefler yarışmaya iddialı başladı

Türk muftak şefleri ve uzmanları 28 Şubat -04 Mart -2010 ExCel Londra da Dünya Aşçılar konfederasyonu WACS tarafından 27. Le Salon Culinaire International de Londres Incorporating The British Open Cookery Championships katıldı.

My City Culinary Team ve Rafet İnce, Eyüp Kemal Sevinç, Goldcity Hotel ve Turizm Kompleksinden Erdem Dirbalı 45 Ülkenin katılımı ile gerçekleşecek organizasyonda, pekmez toprağında pişirilmiş kaz eti, yeşil ceviz tatlısı, antika demir ütü üzerinde tütsülenmiş ceylan eti, keş ile doldurulmuş kuzu eti dolması gibi Türk mutfağından değişik lezzetleri tanıttı.

Tüm Aşçilar Federasyonu (TAF) Başkanı Y. Yalçın Manav Türk şeflerin başarısıyla gurur duyduğunu söyledi

İLK GÜNÜN BAŞARISI

Tüm Aşçilar Federasyonu (TAF) Başkanı Y. Yalçın Manav, ilk günü ekibin başarılı bir performans göstererek madalyaları topladığını belirtti. Manav şöyle konuştu:

“4 ‘display’ ustası yani yağdan ve şekerden heykel, düğün pastası yapan şeflerden Hüseyin Ada Ulusoy, Zeynep Ada Ulusoy, Taylan Karabağ ve Erdal Elveren yarıştı. Hüseyin ve Zeynep minyatür şekillerden iki gümüş oldu. Taylan yağdan yapılan heykelden iki altın ve bir gümüş getirdi. Erdal çok görkemli bir düğün pastası yaptı. Ondan da ödül bekliyoruz. Canlı yarışmalar için diğer arkadaşlarımız da yarışacaklar. Her birinin başarılı olacağını umuyorum…”

Manav, “18-21 Mart TÜYAP Beylikdüzü’nde 8’8ci Uluslararası Şefler Yarışmasını gerçekleştireceğiz. Yarışmaya müracaat çok yoğun olduğu için 20 ülkede dondurmak zorunda kaldık” diye devam etti.

Taylan Karabağ’ın ödül alan yağdan heykeli

Sofra ve Özer restoranlarının baş şefi Servet Kılıç da Türk ekibi ziyaret ederek moral verdi.

829850cookie-checkTürk şefler yarışmaya iddialı başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.