Türk evlerinde oturan Rumlar’dan eylem

Güney’de yayınlanan Fileleftheros, Rum Yönetimi’nin, tasarruflarında Güney’de kalan Türk mülkü bulunduranlara “kiralama belgesi” verme kararından dolayı mağdur olduklarını düşünen 300 kadar Rum göçmenin, üzerine ev inşa ettikleri Türk mülklerinin ya istimlak edilmesi ya da mülklerin sahibi olan Kıbrıslı Türklerle bir çözüm  bulunması talebiyle Rum Başkanlık Köşkü’ne ve Rum Meclisi’ne yürüyerek protesto eylemi yaptığını yazdı.


TAK’ın akdardığına göre; gazete, “Kiralama Belgesi Değil Tapu İstiyorlar – Göçmenler Hükümeti Ayrımcılık Yapmakla Suçluyor” başlığıyla yansıttığı haberinde, dünkü protesto eylemini düzenleyen “Tapu Talep Eden Bağımsız Göçmenler Hareketi”nin, Rum Yönetimi’nin ilgili kararının, “ayrımcılığa ve haksızlığa uğramış göçmenler yarattığı” şikayetinde bulunduğunu yazdı.


Gazeteye göre, “göçmenler; evlerinin tapularını alanlar ve kiralama belgesi alanlar olarak ikiye ayrıldı” diyen Hareket üyesi 300 Rum göçmen; Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos ve Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas’a, onayladıkları kararın birer suretini verdi.


Üzerinde “eşitlik” ve “tapu” yazıları bulunan siyah T-shirtler giyen eylemciler, arabalarıyla Rum Başkanlık Köşkü önüne gitti. Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’un,  kendileriyle görüşmeyi reddetmesi üzerine öfkelenen eylemciler, karar suretlerini Papadopulos’un sözcüsüne vermeyi reddettiler. Eylemciler daha sonra Rum Meclisine gitti. Aralarından bazılarının trafiği kesmeye çalışması üzerine gerginlik yaşandı, ancak polisin müdahalesi üzerine araçlarını yolun bir şeridine park eden eylemciler Meclis binası önünde toplandılar.


Gazete, eylemcilerden bir heyetin, Rum Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas tarafından kabul edildiğini ve karar suretini Hristofyas’a verdiğini, geriye kalanlarının ise Meclis binası önünde “Tapu istiyoruz, eşit muamele istiyoruz” diye slogan attıklarını yazdı.
 Habere göre, eylemcilerin, Papadopulos’a ve Hristofyas’a verdikleri karar suretinde, “Bize verdiği belgelerle; çocuklarımızın hayatını ve geleceğini üzerine inşa ettiğimiz toprağın Kıbrıs Türk mülkü değil devlet malı olduğunu söyleyen hükümet, bizimle dalga geçtiğini pek çok kez vurguladı” deniliyor.


Rum göçmenler, Rum Yönetimi’nden, ikinci kez göçmen olmalarını engellemesini; Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’tan da, konuyu yeniden gözden geçirmesini ve meseleyi, ya istimlake giderek ya da üzerine ev inşa ettikleri mülklerin sahibi olan Kıbrıslı Türklerle çözüme vararak halletmesini talep ediyorlar.


 

703300cookie-checkTürk evlerinde oturan Rumlar’dan eylem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.