Türk filmleri yurtdışında görücüde

Türk Sineması’nın son dönemdeki en başarılı örneklerinden olan “Beş Vakit” ile “Takva” filmleri, New York’ta görücüye çıkacak. Filmler, 25 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında Tribeca Uluslararası Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Türk Sineması’nın Amerikan pazarında tanıtımı için çaba sarf eden New York Kültür Tanıtma Ataşeliği, bu çerçevede ”Beş Vakit” ve “Takva” filmlerinin tanıtımı amacıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Bu kapsamda, iki film, Tribeca Uluslararası Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek. “Beş Vakit” ve “Takva” filmleri için ünlü yönetmen Fatih Akın’ın da yer aldığı Corazon International şirketinden 9 kişilik oyuncu ve yapımcının bulunduğu ekibe destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, filmlerin duyurusu amacıyla kokteyl düzenleyecek.

Ayrıca, ABD’nin Orlando şehrindeki Disneyland’de Epcot Merkezi’nde Fransa, İtalya, İngiltere, ABD, Almanya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin katıldığı Yemek ve Şarap Festivali gerçekleştirilecek. Geçen sene de söz konusu festivale katılan New York Kültür Tanıtma Ataşeliği, bu yılki fuara da iki usta aşçı, bir ebru sanatçısı, iki kaligrafi sanatçısı ve iki kültür elçisiyle iştirak edecek.

TÜRK FİLMLERİ DANİMARKA’DA

Bu arada, Danimarka’da Kültür ve Tanıtma Müşavirliği öncülüğünde Türk Sineması’nın Avrupa ve dünya kamuoyunda daha iyi tanınması amacıyla 18-25 Mayıs tarihleri arasında “Türk Filmleri Haftası” düzenlenecek.

Danimarka’nın önemli sinema merkezlerinden biri olan Park Bio Sinema Salonu’nda yapılacak gösterimlerde “Takva”, “Dondurmam Gaymak”, ”Beynelmilel”, “Babam ve Oğlum”, “Neredesin Firuze” ve “Beyza’nın Kadınları” filmlerinin yanı sıra, “Eve Dönüş”, “Anlat İstanbul” ya da ”Eğreti Gelin” filmlerinden birinin de yer alacağı 7 film izlenime sunulacak.

LİZBON’DA TÜRK FİLMLERİ HAFTASI

Öte yandan Portekiz’in başkenti Lizbon’daki Lizbon Üniversitesi’nde 23-27 Nisan günleri arasında yapılacak Türk Filmleri Haftası’nda 4 Türk yönetmenin filmleri gösterilecek.

Lizbon Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde düzenlenecek Türk Filmleri Haftası’nda uluslararası üne sahip Türk yönetmenlerden Yavuz Özkan’ın “Yengeç Sepeti” (1995), Sadık İncesu’nun “Mayıs Sıkıntısı” (1999), Atıf Yılmaz’ın “Eğreti Gelin” (2004) ve Yavuz Tugrul’un “Gönül Yarası” (2004) filmleri İngilizce dublajıyla Portekizlilere sunulacak.

Bu arada 2006 Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan’ın “İklimler” adlı filmi 12 Nisan’dan bu yana Portekiz sinemalarında gösterimde.

1150000cookie-checkTürk filmleri yurtdışında görücüde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.