Türk gençleri iş nasıl aranır bilmiyor

Ordu ve Üner “Eğer iş aramayı biliyorsanız işsiz olmak sorun değil, çünkü sonsuza kadar sürmez. Önemli olan İngiltere`de iş nasıl aranır, doğru özgeçmiş(CV) nasıl hazırlanır bilmek ve yeni isinize dogru hazirlanmak” diyor.

İngiltere`de işsiz sayısı 2,5 milyonu geçti ve sayı artmaya devam ediyor. Ordusion Brand Management and Communication Consultancy Şirketi kurucu ortağı Şenay Ordu, iş bulma umudunu yitiren Türk gençleri adına yine de umutlu:

“Milyonlarca kişi işsiz olabilir ama milyonlarca kişi de çalışıyor ve iş bulmaya devam ediyor. İş bulmak eskisinden daha zor çünkü yarış çok daha sert. Önemli olan bu yarışa nasıl hazırlandığınız ve kariyerinizdeki bu ara donemi nasil degerlendirdiginiz” diyor.

Şirket kurucu ortağı Şebnem Üner de iş arama yarışına nasıl hazırlanılacağını anlatıyor:

“Günümüzde doğru ve etkili bir özgeçmiş hazırlamak, iyi bir kariyere sahip olmaktan bile daha önemli. Eğer İngiltere`de işveren ve iş arama kurumları CV`lerde nelere dikkat ediyor bilmiyorsanız en baştan kaybedersiniz. Gençler CV`lerini gönderip telefon başında, bilgisayar başında günlerce haber bekliyor. Oysa işverenin bir CV`yi çöpe atması bazen sadece birkaç saniye sürüyor. “

Şenay Ordu ve Şebnem Üner, 19 Kasım`da verecekleri “CV Danışmanlık ve İş Arama” semineri ile profesyonel ve akademik deneyimlerini Londra`da yaşayan Türk gençleriyle paylaşacaklar. Londra Yunus Emre Kültür Merkezi`nde verilecek seminerde CV`lerde yapılan yanlışlar, Cover Letter hazırlamanın incelikleri konu başlıklarının yanı sıra iş arama sanatı da anlatılacak.

Ordu ve Üner, “3 saatlik seminer sonunda katılımcılar yüzbinlerce rakiplerinden bir adım önde olacaklar” diyerek iddialarini da ortaya koyuyorlar.

Ayrıntılı Bilgi İçin: www.ordusion.co.uk
ş[email protected]

____________________

FOTOĞRAF: Şenay Ordu (sol) ve Şebnem Üner,

839110cookie-checkTürk gençleri iş nasıl aranır bilmiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.