‘Türk Gençliği en büyük güvencemiz’

Kutlamalar dolayısıyla Ankara’da ilk tören, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir’i ziyaretiyle başladı.


Anıtkabir’deki törene Sezer’in yanı sıra TBMM başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kuvvet Komutanları, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, bakanlar ve diğer devlet erkanı katıldı.


Törene katılanlar Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldiler. Cumhurbaşkanı Sezer, Atatürk’ün mozolesine kırmızı ve beyaz karanfillerle süslü, üzerinde “Cumhurbaşkanı” yazan çelengi bıraktı. Devlet erkanı daha sonra saygı duruşunda bulundu.


Cumhurbaşkanı Sezer, Anıtkabir Özel Defterini imzalayarak, yazılan şu metni okudu:
“Yüce Atatürk, Ulusumuza aydınlanma çağının kapılarını açan bu anlamlı günde Türk gençliğine armağan ettiğin bayramı coşku içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulusumuzla bizlikte tarih önünde büyük bir destan yazarak kazandığınız Kurtuluş Savaşı ve kurduğunuz Cumhuriyet, şanlı bayrağımızın yurdumuz üzerinde özgürce dalgalanmasını, genç Türkiye’nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasını sağlamıştır.


Türk Ulusu gerçekleştirdiğiniz devrimlerle bağımsız bir ülkede onurlu bir yaşam sürebilmenin temel hak ve özgürlüklerini demokratik bir ortamda kurabilmenin, yarınlara güvenle bakabilmenin kıvancını duymaktadır. Varlığımızın sonuna kadar korunabilmesi, Türkiye’nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin temel unsuru Cumhuriyetin yeni eserlerle yüceltilmesi, değiştirilemez nitelikleri ile korunması ve yaşatılmasıdır. Cumhuriyeti yaşatmaya ant içmiş ilke ve devrimlerinizi.


Çağdaş yaşamı gönülden benimsemiş Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk gençliği bu konudaki en büyük güvencemizdir.


Cumhuriyetin devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkusuyla sürdürmeye karalı olan Türk gençliği ilke ve devrimlerinizin yol göstericiliğinde öngördüğünüz çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için özveriyle yorulmadan ve tüm gücüyle çalışacaktır.


Aydınlık düşünceli Türk gençleri kendilerine duyduğunuz güvene layık olmak için hiçbir özveriden kaçınmayacak bıraktığınız emaneti her koşulda koruyarak sonsuzluğa taşıyacaktır. Türk Ulusunun her yaştan ferdiyle ortaya koyduğu kararlılığın önünde hiçbir güç duramayacak kimse Türkiye’yi çağdaşlaşma yolundan döndüremeyecektir.
Bu büyük günde yüksek anınız önünde saygıyla eğiliyor, ulusça bağlılığımızı yineliyor sizi büyük bir özlem, gönül borcu, saygı ve sevgiyle anıyoruz”



 

1042980cookie-check‘Türk Gençliği en büyük güvencemiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.