Türk Günü’ne 100 bin ziyaretçi

Londra’da her yıl yapılan geleneksel sokak festivali “Coin Street Festivali”nin kapsamında yer alan Türk Festivali’nde müziğinden yemeğine Türk kültürü tanıtıldı ve açılan tezgahlarda da Türk ürünleri satıldı…


Girişin ücretsiz olduğunu Festivali haftasonu boyunca 100 bine yakın ziyaretçinin gezdiği tahmin ediliyor.



TAŞLICA: DAHA İYİSİ YAPILABİLİR


TFUKT Başkanı Hasan Taşlıca Festival sonrasında gazetemize bir değerlendirme yaptı.


– Bu yıl ki festival nasıl geçti?
– Bu yıl endişelerimiz vardı. Özellikle program konusunda ama sanatçı arkadaşlarımız o boşluğu iyi doldurdular… Onlara müteşekküriz.


– Doluluk anlamında nasıldı?
– Limitleri zorladık. Sanırım 90-100 bin ziyaretçiyi aşmış olmalıyız. Daha fazlası olsaydı sanırım kımıldayamazdık… Biz buranın yöneticilerinden tahmini rakamları alıyoruz. Ben geçen yılla kıyaslıyorum… Yalnız bu yıl daha çok yorulduk. Daha fazla yardıma desteğe ihtiyacımız vardı… Destek derken her alanda herkesten bahsediyorum… Bize bire bir yardım eden gönüllülerden sponsorlara… İnanıyorum ki daha da iyi yapılabilirdi. Hep birlikte bize daha da yakışan bir festival yapabiliriz… Bu kötü bir festival yaptık anlamında değil. “Herşey daha da iyi olabilir diye” düşünüyoruz.


– Katılımcıların beklentilerini gözlemleme şansınız oldu mu?
– Giderek insanların beklentileri yükseliyor. İlk festivali çok beğenen insanlar şimdi eleştiriyorlar. Seneye kardeşlerimiz daha ilgi gösterirler…


– Yabancı katılım nasıldı?
– Yabancı katılım yüzde 80 dolayındaydı. Tabii soydaşlarımızın bu festivalde ayrı bir değeri var ama biz bu festivalin hedefi İngilizlere yönelikti. Amacımız İngilizlere Türkiye’nin kültürünü, doğru yüzünü, Türkiye’nin insanını, Türkiye’nin yiyecek ve içeceklerini tanıtmaktı. Gönül isterdi ki Türkiye’nin tekstilini de tezgahlarımızda tanıtalım… Halılarımız olsun… Bir takım kriterlerimiz vardı. Öncelikle biz buraya para kazanmak için gelmek isteyen arkadaşlarımıza ümit vermek istemedik. Tükiye’yi tanıtmak isteyen arkadaşlara öncelik verdik. Festivaldeki sergilerde ürün yelpazesinde çeşitlilik olsun istedik.

792840cookie-checkTürk Günü’ne 100 bin ziyaretçi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.