Türk hackerlerdan Rum Kesimine misilleme

İzmir’in Pınar Karşıyaka basketbol takımı FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası (G) Grubu’nda Kıbrıs Rum Kesimi’nde Apoel ile yaptığı maçın ardından saldırıya uğramıştı.

Alithia; “Türk Hackerlerin ‘İstilası’… Şirketlerin ve Örgütlerin Sistemlerini Bloke Ediyorlar” başlıkları altında verdiği ve fotoğraflarla desteklediği haberinde, “Rum Polisi’nin son 24 saattir alarm verdiğini ve Türk hackerlerin Rum örgütlerin ve şirketlerin internet sitelerine yaptıkları müdahaleleri göğüslemek için mücadele gösterdiğini” yazdı.

Konuyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Rum Polis Basın Sözcüsü Mihalis Katsunotos, “Elektronik Suçlarla Mücadele Ofisi’nin yaptığı araştırmalara göre 100’den fazla şirket ve örgütün internet sitesine izinsiz müdahalede bulunulduğunu” savundu.

Katsunotos, “hackerlerin sistemi bloke ederek internet sitelerinin giriş sayfalarına zorla egemen olduklarını ve buraya kendi unsurlarını yerleştirdiklerini” belirtti.

“Elektronik Suçlarla Mücadele Ofisi’nin bazı bilgiler üzerine önceki günden itibaren internet sitelerine izinsiz müdahalede bulunma konusu ile ilgili araştırmalar yapmakta olduğunu” ifade eden Katsunotos, “dijital ve elektronik delillere göre müdahalelerin Türkiye’den yapıldığına dair güçlü belirtiler olduğunu” iddia etti. Katsunotos, “dijital ve elektronik delillerin dışında (sitelere yerleştirilen) resimlerin ve müdahalenin içeriğinin; müdahalelerin kendilerini Türkiye’den geldiği sonucuna götürdüğünü” savundu.

“Ayrıca internet sitelerine İngilizce, Yunaca ve Türkçe dillerinde ‘Sporda Teröre Hayır’ yazıldığını” kaydeden Katsunotos, “Sporda Teröre Hayır” sloganının Yunancada “Δεν τρόμο στον αθλητισμό” (den tromo ston athlitismo) olarak (yanlış) yazıldığını, öte yandan “Δεν υράπχει τρομοκρατία στον αθλητισμό” (den iparhi tromokratia ston athlitismo) (Sporda Terör Yoktur) ifadesinin ima edildiğini belirtti.

Katsunotos, “internet sitelerine; geçtiğimiz hafta APOEL takımıyla mücadele eden (Pınar Karşıyaka) basketbol takımının ambleminin ve Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarına yarım ay (Türkiye bayrağı) resminin konulduğunu” da kaydetti.

“Polisin; müdahale edilen internet sitelerinin sahibi olan şirketler ve internet sitelerini oluşturan şirketlerle temasta bulunduğunu ve internet sitelerine yapılan izinsiz müdahalelerin ortadan kaldırılması için uğraştığını” belirten Katsunotos, “birçok (internet sitesi) kullanıcısının polis ve Elektronik Suçlarla Mücadele Ofisi’ne gitmeye ve yazılı ifadede bulunmaya hazır olduklarını belirttiklerini” söyledi.

Katsunotos, “Rum tarafında yapılan incelemelerden, müdahalelerin Türkiye’den yapıldığının kesinleşmesi durumunda Interpol aracılığıyla yasal yolun takip edileceğini” belirtti.

Öte yandan haberde, hackerlerin Paralimni Belediyesi’nin internet sitesine de müdahalede bulunduğu savulundu.

Haravgi gazetesi ise; “Türk Hackerler Kıbrıs İnternet Sayfalarını Vurdu” başlığıyla aktardığı haberinde, hackerlerim müdahalesine maruz kalan “Kathimerini” gazetesinin bilgilerine göre Türk hacker örgütünün adının “Akıncılar/Eagle Tim” olduğunu ve “http://www.cyber-warrior.org” sitesini kullandıklarını savundu.

Gazete ayrıca, yine Katkimerini gazetesinin haberine dayanarak, Türk hackerlerin “Osman Gazi” adlı sahte isimle bilindiğini ve FBI’ın kara listesinde bulunduğunu ileri sürdü.

Diğer gazeteler haberi şu başlıklarla verdiler:

Simerini: “Kıbrıs İnternet Sitelerin Türk İstilası – 100’den Fazla İnternet Sitesi Türk Hackerlerden Saldırı Aldı”

Politis: “Elektronik Müdahalelerle Misilleme – Türk Hackerler 100’den Fazla İnternet Sitesini ‘Vurdu’ – Üç Dilde Slogan”

Fileleftheros: “Türk Hackerlerden Misilleme”

TAYYİP ERDOĞAN DA SALDIRIYI ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Pınar Karşıyaka Basketbol Takımının, APOEL takımıyla FIBA Erkekler Eurochallenge Kupası’nda Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yaptığı ve saldırıya uğradığı maça değindi ve Rumları eleştirdi.

APOEL takımının, Karşıyaka’da misafirperverlikle karşılandığını ve güven içinde oyununu oynadığını dile getiren Erdoğan, ancak Karşıyaka takımının aynı misafirperverliği ve güvenli ortamı orada göremediğini kaydetti.

1518130cookie-checkTürk hackerlerdan Rum Kesimine misilleme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.