Türk halkı özürü sindirmez

İsrail’in çok geç özür dilediğini belirten İngiliz politikacı George Galloway, “Hak ettiği değer verilmeliydi. Tüm bu yıllar boyunca uluslararası sularda yapılan bu toplu kıyım çoğu arkadaşım olan kişilerin hayatını alırken, çoğunun da tutuklanarak zindanlara götürülüp işkence görmesiyle sonuçlandı.

Resmen uluslararası korsanlık yapıldı ve şimdi gecikmiş bir özürle kapatılıyor. Bu olmamalıydı. Bu, Amerika, İsrail ve Türkiye arasındaki uluslararası politikadan kaynaklanıyor. Benim arkadaşlarımdan hayatını kaybedenler var ve Mavi Marmara’nın organizatörlerinden biri olarak bu özrü kabul etmiyorum” dedi.

“TÜRK HALKI BU ÖZRÜ ERDOĞAN GİBİ SİNDİREMEZ”

“Açıkçası Erdoğan’ın bunu ılımlı bir şekilde kabul etmesine şaşırdım” diyen Galloway, “Tazminatın detayları neler? Benim birçok arkadaşım her şeyini kaybetti. Bu İsrailli soyguncular tarafından telefonları, bilgisayarları, paraları çalındı. Ya şehitler? Mavi Marmara’nın güvertesinde kanı akan hayatlarını kaybeden şehitler ve aileleri? Netanyahu bu planlı saldırıyı şimdi ‘hata’ olarak mı görüyor? Bu bilerek acımasızca planlanmış ve işlenmiş bir saldırı.

Ben Türk halkının bu özrü Başbakan Erdoğan gibi sindirebileceğine inanmıyorum” dedi.

Bir soru üzerine Galloway, “Şimdi Türkiye, Amerika, İsrail stratejik ittifak içerisindeler ve Suriye’ye karşılar. Amerika bölgede bu dengeyi sağlayacak iki gücün birbiriyle anlaşmazlık içerisinde olmasını istemiyor. Dolayısıyla Amerikalılar, Netanyahu’dan Erdoğan’dan özür dilemesini istediler ve Erdoğan’a bunu kabul etmesini söylediler.

İslam dünyasının lideri, Filistinlilerin haklarını savunan şampiyonu konumunda olan ve ayrıca Suriye içindeki aralarında El Kaide’nin de bulunduğu en aşırıcı İslami örgütleri ile müttefik durumdaki Erdoğan’ın, aynı zamanda İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye çalışması sizce de komik değil mi?” şeklinde konuştu.

847330cookie-checkTürk halkı özürü sindirmez

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.