Türk hukuk merkezi açıldı

İstanbul Barosuna kayıtlı avukat Elifsu İnan yönetiminde kurulan merkez, sosyal haklardan mülkiyet durumlarına kadar bir çok alanda hukuksal takip işlemleri yapacak.


 İnan hedeflerinin, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının, bulundukları ülkelerin hukuk sistemleri ile Türk hukuku arasındaki farklılıklardan doğan sorunlarına çözümler getirmek olduğunu belirtti.


2003 yılında yapılan yasa değişikliği ile yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının, yaşadıkları ülkelerde ödedikleri primlerin Türkiye’de de geçerli sayılmaya başladığını hatırlatan İnan, “İngiltere’de Türk vatandaşları Türkiye’de emekli olabilme hakkına sahip; ayrıca, günde 2 dolar gibi bir rakamla Sosyal Sigortalar emeklisi olunabiliyor. Kadınlar ise Bağ-Kur’dan emekli olma şansına sahipler” dedi.


İngiltere’de gerçekleşen boşanma davalarının Türk hukukunda geçerli sayılmadığına da dikkat çeken Elifsu İnan, boşanma işleminin Türkiye’de de tanınması işlemlerini yürüttüklerini kaydetti.


ANKARA ANLAŞMASI
London Metropolitan Üniversitesinde insan hakları alanında master yapan İnan, Türk vatandaşlarının Türkiye’de yürüttükleri işlemler için verdikleri vekaletlere dikkat etmelerini önerirken bu vekaletlerin olumsuz sonuçlar yaratabileceğini söyledi.


“Nafaka, velayet, evlat edinme, miras hukuku, vasiyetname hazırlanması, mirasın paylaşılması, mirasın reddi, ceza hukuku, mülkiyet hakları, ticaret hukuku, kiracı sözleşmeleri ve vergi hukuku” konularına baktıklarını belirten İnan, Ankara Anlaşması çerçevesinde çalışma ve oturum vizeleri alınması konusunda da hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

779010cookie-checkTürk hukuk merkezi açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.