Türk işadamları istihdam yaratıyor

1. Dünya Döner Kongresi’ne katılmak üzere Antalya’ya gelen TAİAD Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Kaplan Türklerin son yıllarda iş dünyasında Almanya’da kendilerini ispatladığını söyledi. Türk iş adamlarının marketlerden artık zincir restoran ve mağazalara yöneldiğini belirten Kaplan, ‘Almanya’da yaşayan ikinci ve üçüncü kuşak Türklerin çok iyi yetiştiklerini ve bir çoğunun birden fazla dil bildiğini belirten Kaplan, bu yetenekleri ve birikimleri sayesinde iş hayatına atılan iki ve üçüncü kuşak Türklerin Almanya’daki iş dünyasında da bu ülkede söz sahibi olmaya başladıklarını ifade etti.


Kaplan, şöyle konuştu:


“Almanya’da 60 bin Türk işletmesi var. Bu işletmeler yılda 30 milyar avro ciro yapıyor. Türk iş adamları Almanya’da 500 bin kişiyi istihdam ediyor. Türk iş adamlarının hem Alman hem de Türkiye ekonomisine yaptığı katkılar cirolarından belli. Türkiye’de de yatırım yapmak isteyen yabancı iş adamlarının önünde çok büyük bürokratik engeller vardı. Bu bürokratik engeller azaltıldı. Türkiye’de 4 binin üzerinde de Alman işvereni faaliyette bulunuyor. Almanya’da yaşayan Türk iş adamları AB’ye uyumlu hale geldi.”


Kaplan, krizin bazı insanların beyninde olduğunu ve konunun büyütüldüğünü savunarak, “Fazla feryat etmemek lazım. Krizi aşmak için özverili çalışmak lazım. Masrafları kısmak, tasarruflu olmak lazım. Lüks tüketimden kaçınmak gerekir”dedi.


VARLIK YASASI


Türk Hükümetinin krizi rahat aşabilmek amacıyla Türklerin yurt dışındaki paralarının yurt içine getirilmesi amacıyla ‘Varlık Yasası” çıkartıldığını hatırlatan Kaplan, bu yasanın Avrupa’da çalışan Türkleri üzdüğünü söyledi.


Kaplan, şunları kaydetti:


“Bu yasa ile yurt dışında yaşayan, iş yapan Türk iş adamları sanki kaçak iş yapıyor imajı ortaya çıktı. Bunu kabul etmiyoruz. Bunu hak etmiyoruz. Bizler Avrupa ülkelerinde çalışırken vergimizi veriyoruz. Yatırımlarımızı da yasal sürdürüyoruz. Biz kaçak yapan iş adamları değiliz.”

1072490cookie-checkTürk işadamları istihdam yaratıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.