‘Türk işgali başladı sandık’

Rum askeri yetkililer, üç yıl önce el konulan bir gemide ele geçirilen ve hala deniz üssünde muhafaza edilen konteynerlerdeki mühimmatın infilak ettiğini söyledi.

Fotoğraflarla: Kıbrıs’taki üste patlamaİlgili KonularAvrupaSabah 06.00’da meydana gelen patlama ardından Limasol’daki Evangelos Florakis üssüne çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, bölge halkına kan bağışı çağrısında bulunuldu.

Patlamanın ardından bölgedeki bir elekrik santralinde çıkan yangın birkaç saat içinde kontrol altına alındı. Ancak santralin devre dışı kalması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanıyor.

Patlamaya üssün çevresindeki çalılık bölgede çıkan yangının neden olduğu düşünülüyor. BBC Lefkoşa muhabiri Tabitha Morgan’a göre sabotaj olasılığı üzerinde durulmuyor.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas, olay yerinde incelemelerde bulundu, büyük bir trajediyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Bakanlar Kurulu patlamayla ilgili olarak olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Ocak 2009’da İran’dan Suriye’ye giden Monchegorsk adlı Kıbrıs bandralı bir gemide 98 konteyner dolusu silaha el konulmuştu. Konteynerler, bu üste tutuluyordu.

Kıbrıslı yetkililer İran’ın BM’nin ambargo kararına aykırı davrandığı için gemiye el konulduğunu açıklamışlardı.

‘Yataktan düştüm’Patlama çevrede büyük paniğe neden oldu.

Reuters’a göre, Eleni Tubi adlı bir Rum, “Çok büyük bir patlamaydı. Yataktan düştüm. Hemen çocuklarımın yanına koştum” dedi.

Aleksandra Dimitru adlı bir kadın da BBC’ye patlamanın etkisiyle çevredeki tüm otellerin camlarının kırıldığını söyledi, ‘Büyük panik yaşandı. Bazı yaşlılar, Türklerin işgale başladığını sandılar” diye konuştu. (BBC)

1299170cookie-check‘Türk işgali başladı sandık’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.