Türk inşaat şirketlerinin gövde gösterisi

Başkent Kiev’deki fuarda göz alıcı bir stant kuran Seranit aynı zamandan yeni Kiev Ofisi ve şovrumunun da açılışına gerçekleştirdi.

Fuara katılan İSTON Şirketi İhracat Sorumlusu Mahmut Ekşi Cihan’a yaptığı değerlendirmede inşaat sektöründe Ukrayna’da bir patlama yaşandığını aynı zaman da ülkenin Avrupa ve Rusya pazarı için vitrin olduğunu belirtti.

Mahmut Ekşi İSTON’un kendi üretiminin yanı sıra İtalyan patentli çevre düzenleme ve peyzaj ürünlerinin Ukrayna pazarı için çok uygun olduğunu ifade etti.

Soğuk hava koşullarıyla bilinen Ukrayna’da 5 yıldır bulunan ve fuara katılan UFO şirketi temsilcilerinden Mustafa Yeşil Ukrayna’nın pazarında geçen 5 yıllık tecrübesiyle şu açıklamayı yaptı:

“Ukrayna büyük bir pazar genelde bütün yabancılar gelmiş durumda. Kaliteli ürünleri tercih ediyorlar, ülkede ağır sanayi var ama küçük sanayi yok yani ütü, elektrikli süpürge ısıtıcı gibi cihazlar üretilmiyor. Yakın komşu bir ülke olan Ukrayna’ya Türk şirketlerin açılmasını çok istiyorum. özellikle hizmet verecek Türk şirketlerin gelmesine Ukraynalılarda sıcak bakıyor”

BÜYÜKELÇİ’DEN DESTEK

Türkiye’den gelen yeni şirketler inşaat sektörüne iş fırsatları ararken pazara önceden girmiş olan şirketlerden Seranit ise açılımlarına devam etti.

Fuara katılan Seranit Ukrayna dağıtımcısı Sep Ceramica şirketinin Kiev “stand”ının açılışına Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Erdoğan İşcan, Seranit Genel Müdürü Hamdi Altunalan, Sep Ceramica Şirketi Sahibi Sezai Parlak ve Türkiye-Ukrayna İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Başer katıldı.

Açılışta konuşan Büyükelçi İşcan konuşmasında bir büyükelçi için en keyifli anlardan birisinin görev yaptığı ülkede ülkesinin temsilcisinin başarılı bir girişime imza atması olduğunu söyledi.

Seranit Genel Müdürü Altunalan ise granit seramik sektöründe Türkiye’de 259 bayiden oluşan satış ağı ile faaliyet gösteren Seranit’in dünyanın 22 ülkesinde 84 satış noktasının bulunduğunu belirtti.

Altunalan dünyada ilk beş firma arasında olan Seranit’in yeni yatırımlarla Avrupa’nın çatı altında en fazla üretim yapan firması olduğunu kaydetti.

TÜRK İNŞAT ŞİRKETLERİ UKRAYNA’DA

Marka Yatırımları milyar dolarları aşan Türk inşaat şirketleri; toplu konut, iş merkezleri, otel, köprü ve yol gibi birçok önemli projeye imza atarak Ukrayna’da marka oldu. Ukrayna’da faaliyet gösteren GAMA, Aysel, Erbek, Tekser, Enerji Yapı ve Doğuş gibi birçok inşaat şirketi her yıl yaklaşık 700 milyon dolarlık projeyi hayata geçiriyorlar.

FOTOĞRAF: Büyükelçi Erdoğan İşcan açılışta…

1158810cookie-checkTürk inşaat şirketlerinin gövde gösterisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.