Türk izcinin dünya başarısı

Her Yıl geleneksel olarak Eylül ayında düzenlenen Uluslararası İzci Liderleri Toplantısı Gilwell Park İzcilik ve İzcilik Eğitim Merkezinde 85’nci kez tekrarlandı. Türkiye’yi Celal İzcibayar temsil ettiği toplantıya çeşitli ülkelerden 3 bine yakın izci lideri, yardımcıları, komiserler ve ülke temsilcileri katıldı.

Çeşitli Avrupa ve Afrika Ülkelerinden gelen izci temsilcileri 3 gün 3 gece beraber oldu. İzciliğin kurulduğu yer olan İngiltere’de yapılan 85’nci yıl toplantısında ülke izci etkinlikleri eğitim konuları ve metotları hakkında değerlendirmede bulundular. Dünyada izci nüfusunun 32 milyona yaklaştığı belirterek buna göre finans kaynakları yaratılması, çocuk ve gençlere daha etkin projeler üretilmesi istendi.

Genel kurulda ayrıca bu yıl ilk kez piyasaya sürülen çeşitli izcilik malzemeleri de tanıtılarak günlük bülten yayınlandı.

“HASTA OLMASINA KARŞIN”

Toplantıya rahatsızlığı nedeniyle sadece gündüzleri katılan tanınmış izci başkanlarından ve Türkiye İzcilik Federasyonu Üst Kurul görevlisi ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi Celal İzcibayar kurduğu Türkiye köşesinde Türkiye’deki izcilik ve çalışmaları ile faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bir çok ülke temsilcisi ile bir araya gelen Celal İzcibayar verdiği bilgiler yanında tanıtıcı broşür, izci bayrakları ve armaları da dağıttı.

İzcilik Genel kurul toplantısında Nijerya temsilcisi ile imzalanan protokole göre; iki ülke izci kafilesi 2012’de karşılıklı ziyaretlerde bulunacak.

Genel Kurul’da adı “Şeref Duvarı”na yazılan İzcibayar, “Mutluluğum sonsuzdur. Aslında burada benim ismim demek bütün izci kardeşlerimin ismi demektir. Yaşamımın en mutlu üç gününde gördüğüm sevgi seli ve tebrikler beni fazlasıyla sevindirmiştir. Bu bana güç vermiş şevkimi kamçılamıştır. Bundan dolayı önümüzdeki yıllarda Türkiye’den daha fazla izci liderimizin bu toplantıya getirilmesi yönünde çalışmalar yapacağımı belirtmek isterim” dedi.

838640cookie-checkTürk izcinin dünya başarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.