Türk karate hocası obezite mücadelesinde

Ülkede son yıllarda çocuklar arasında da yayılan, şeker, kalp, kanser ve depresyon gibi hastalıkların nedenlerinden ön önemlisi olan obeziteye (aşırı şişmanlık) karşı başlatılan kampanyada sporun önemli bir silah olarak kullanmak isteyen Sağlık Bakanlığı, bu konudaki tecrübeli spor adamlarını kurulan Change4Life grubuna dahil etti.


Türkiye’de başladığı karate kariyerini, 22 yıldan beri Londra’da sürdüren, açtığı 3 karate okulunda her yaştan yüzlerce kişiye bu sporu öğreterek, gerek fiziki, gerekse psikolojik yönden katkılarda bulunan Celal Akgül, böyle bir kampanyada bulunmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.


Karate öğretmeliğinin yanısıra, 9 yıldan beri de East London’daki Kingsford Community Secondary School’da sorunlu öğrencilere yönelik olarak yardımcı öğretmen olarak da çalışan Celal Akgül, kendisini Bakanlıktan bir yetkilinin aradığını ve kurulan kampanyada çalışmayı önerdiğini ifade etti. Gençlere yönelik böyle bir kampanyada karate öğretmeni olarak yer almaktan memnunluk duyduğunu ve öneriyi hemen kabul ettiğini belirten Akgül, Ocak ayı içinde Başbakanlıkta yapılacak bir toplantıya kendi ve diğer kampanya katılacak gönüllülerin davet edildiğini kaydetti. Celal Akgül, toplantıda Başbakan Gordon Brown’ın da bulunacağını öğrendiklerini ifade etti. (Londra Gazete)

816710cookie-checkTürk karate hocası obezite mücadelesinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.