Türk kebapçıya petrol bombası…

Bristol deniz sahilinde bulunan Chicago Rock Cafe önünde, 30 Nisan Cumartesi gecesi meydana gelen bıçaklı kavgada, Türklerle Iraklı Kürtler birbirine girmiş, olayda bıçak yarası alan 7 Türk hastaneye kaldırılmıştı. Yaralananlardan üçünün ağır olduğunu bildiren polis, iki kişinin de acil ameliyata alındığını duyurmuştu.


Staple Hill’deki Britania Kebab House’a yapılan saldırının, daha önce yaşanan olaylarla bağlantılı olduğuna ve iki grup arasındaki kavgaların ırkçı nedenlere dayalı olabileceğine dikkat çeken polis, olayın nedenlerinin bulunması ve sorumluların tutuklanması için 30 dedektifin görevlendirildiğini açıkladı.


GECE KULÜBÜNDE BAŞLADI


Chicago Rock Cafe’de başlayan ve 7 kişinin yaralanmasına neden olan çatışmadan sonra, polis Iraklı Kürt 3 kişiyi tutukladı. Yaşları 20, 25 ve 29 olan 3 kişi, polis nezaretinde tutuluyor.


Polis ayrıca, olay sırasında kullanılan bıçak ya da bıçakların denize atılmış olabileceğini belirterek, özel dalgıçların yardımı ile suç aletlerini aradığını açıkladı.


Bristol ve çevresinde yaşayan Türk ve Iraklı Kürtler arasındaki havanın gerginleşmesine yol açan bu olaydan sonra, Britania Kebab House’a, elleri sopalı, yüzleri maskeli 8 kişinin saldırması ve dükkana iki petrol bombasının atılması gerginliği daha da artırdı.


Bombalardan biri kaldırımda infilak ederken, ikincisi dükkanın içerisinde patladı. Saldırı sırasında hafif yaralanan işçilerden biri, ‘Türkiye’den böylesi saldırılardan kurtulmak için kaçtık. Burada başımıza daha kötüsü gelmeye başladı’ şeklinde konuştu. Saldırganların, olay yerinden iki arabayla uzaklaştıkları belirtildi.


Geçen Cumartesi gecesi saat 22.00 sularında yaşanan bu olaydan sonra, saat 02.15 sularında polisi arayan bir grup, polise arabayla takip edildiklerini bildirdi. Aynı arabada seyahat eden, ikisi Iraklı 6 kişi, Bristol şehir merkezinde bir grup Türkle tartıştıktan sonra arabaya binmiş, olay yerinden uzaklaşmaya çalışmıştı. Vauxhall Vectra arabayla uzaklaşan arabayı takibe alan ve Türk oldukları sanılan kişiler, Vauxhall’un peşini bırakmadılar.


Uzun bir süre gittikten sonra durmak zorunda kalan arabaya saldırmak için Audi A4 arabadan inen saldırganlar, Vauxhall arabanın bir camını kırdılar. Olay yerinden kaçmaya çalışan Vauxhall aracı yine takibe alan Audi’deki saldırganlar, araca yetişip bir kez daha saldırmayı başardılar.


Olaylar dizisiyle ilgilenen polis komutanı Geoff Spicer, olayların birbiri ile bağlantılı olma ihtimali üzerinde durduklarını ve olayın ırkçı nedenlere dayalı olarak gelişmiş olabileceğini belirterek, ‘Olayı ciddiyetle ele alıyoruz. Bu aşamada kesin bir neden ortaya koymak mümkün değil, ancak 30 dedektifin görev aldığı geniş bir ekiple olayı kontrol altına alıp çözeceğiz’ dedi.


Olayla ilgili bilgisi olanların, saldırı ya da kavgalardan herhangi birine şahit olanların Crimestoppers’in 0800 555 111 numaralı telefonunu aramaları istendi.


(Londra Gazete)

780860cookie-checkTürk kebapçıya petrol bombası…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.