Türk kökenli milletvekilleri KKTC’de

“Avrupa’daki Türkiye Kökenli Milletvekilleri Kuzey Kıbrıs Zirvesi” başlığıyla düzenlenecek toplantı, 31 Mart 2007 Cumartesi günü Girne Mercure Accor Hotel’de yapılacak.


Zirveye, Avrupa’daki Türk kökenli milletvekillerinin yanı sıra KKTC Meclis Başkanı, KKTC Başbakanı, bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, yerel kuruluş ve sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri katılacak.


Toplantı, “Kıbrıs gerçeklerini, Kuzey Kıbrıs’a ve Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyon ve ambargoları Avrupa ve Ulusal Parlamentolar ile Avrupa kamuoyuna aktarmayı ve bilgilendirme faaliyetlerine yardımcı olmayı” amaçlıyor.


Toplantıda sırasıyla Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Erdil Nami, Almanya Federal Meclis milletvekili Hakkı Keskin, KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev ve KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer’in yapacağı açış konuşmalarından sonra ulusal, eyalet ve yerel düzeyde 3 çalışma grubu oluşturulacak.


Avrupa’dan gelecek milletvekilleri ve Kıbrıslı Türk katılımcılardan oluşacak çalışma grupları kendi aralarında yapacakları toplantılar ile Avrupa ülkelerinde yapılacak çalışmaların yol haritasını çizecekler.


Gruplar daha sonra bir araya gelip çalışmalarına son şeklini verecekler ve ortak bir açıklama yapacaklar.


Almanya, Belçika, Danimarka, İsviçre ve Avusturya’da ulusal, eyalet ve yerel düzeyde görev yapan Türk kökenli 20 milletvekili, “Avrupa’daki Türkiye kökenli milletvekilleri Kuzey Kıbrıs Zirvesi”ne katılmak için, 30 Mart gecesi Ercan Devlet Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yapacak.


 


 


 

698580cookie-checkTürk kökenli milletvekilleri KKTC’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.