Türk-Kürt savaşı çıkarılmaya çalışılıyor

Türk, partisinin Grup Toplantısında, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın tahliye edildikten sonra parti genel merkezine gelmesine izin verilmeden Karabük’e götürülmesine tepki göstererek, “Bu, hukuksuzluktur; siyasete, bize karşı saygısızlıktır” diye konuştu.


Meclise girdiklerinden beri linç girişimleriyle karşı karşıya olduklarını ileri süren Türk, “Barışı savunmamızın, istememizin bedeli vardır. Bu bedeli ödedik, ödemeye de devam edeceğiz. Halkımızla barışı, özgürlüğü istediğimiz için hedef haline getirilmiş durumdayız” ifadesini kullandı.


DTP Sakarya İl Başkanlığınca düzenlenen “Barış ve Kardeşlik” gecesinde yaşanan olayların organize ve planlı olduğunu savunan Türk, etkinlikten önce yapılan telefon görüşmelerle bunun tespit edildiğini belirtti. Türk, şöyle devam etti:


“Artan operasyonların sonrasında bu tür oyunların tezgahlandığını çok iyi biliyoruz. Güç odakları, devletin yaşadığı krizi, tıkanıklığı örtbas etmek için çatışma ortamının gündeme girmesi için çaba sarf etmektedirler. Saldırıların arkasında bu güçlerin olduğu çok açıktır. Linç girişimcilerinin siyasete, bürokraside ve devlette uzantıları vardır.”


Kürt sorununun operasyonla çözülemeyeceğini söylemeleri karşısında daha fazla şiddete başvurulduğunu iddia eden Türk, “Dün olduğu gibi bugün de barış dilinden vazgeçmeyeceğiz. Çizgimiz nettir. Mücadelemiz, demokrasi ve barış mücadelesidir” dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “AK Parti kapatılırsa Güneydoğu DTP’ye kalır” mesajını verdiğini belirten Türk, “Sayın Başbakan’ın, Kürtler üzerinden statüko ile anlaşma arayışı sürüyor. Bölge halkımızın tercihi DTP’dir. AK Parti kapatılsa da kapatılmasa da halkın tek temsilcisi DTP’dir. Halk hiçbir zaman adresini, pusulasını şaşırmaz” diye konuştu.


DTP Grup Başkanı Türk, 1 Mayıs kutlamalarında emekçilerin yanında olacaklarını belirtti.


Bugün TCK’nın 301. maddesinde değişiklik teklifinin Genel Kuruldaki görüşmelerine katılacaklarını belirten Türk, Sakarya’daki gerginliklere karşı Parlamentonun sessiz kalmasına tepki göstermek için yarın Genel Kurul görüşmelerine katılmayacaklarını bildirdi. Türk, perşembe günü de 1 Mayıs kutlamalarına katılacaklarından dolayı Genel Kurula gelmeyeceklerini kaydetti.


DTP Grup Toplantısına katılan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da konuşmak için söz aldı. Sakarya’daki gerginliğin tipik bir Ergenekon faaliyeti olduğunu söyleyen Uras, “Biz milliyetçi galeyanlara gelmeden bir arada yaşama kültürünü geliştirmek zorundayız. Milliyetçilik mi insanları aptallaştırıyor, aptallar mı milliyetçi oluyor bunu bilmiyorum ama bizim mutlaka toplumumuz dokusunu çürütmeye çalışan bu ırkçı milliyetçi anlayışlara karşı insanlığın yürüyüşünü sürdürmemiz gerekir” diye konuştu.


SDP Genel Başkanı Filiz Koçali ise 1 Mayıs kutlamalarına Taksim Meydanı’nın kapatılmasıyla provokasyona neden olunduğunu ileri sürerek, “Bir kişinin burnu kanarsa bunun sorumlusu Başbakan olacak” dedi.


Koçali, Nevruz ile 1 Mayısı birleştirerek, DTP’li milletvekilleriyle birlikte Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını kaydetti.

1058720cookie-checkTürk-Kürt savaşı çıkarılmaya çalışılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.