Türk milletvekilleri AB kulisi için Londra’da

AB KPK Eşbaşkanı Trabzon milletvekili Prof. Dr Aydın Dumanoğlu, İzmir Milletvekili Zekeriya Akçam, Rize milletvekili İlyas Çakır, İstanbul Milletvekili Halil Akyüz ve KPK sekreteri Buket Turan’dan oluşan komisyon heyeti, üç günlük resmi ziyaretin ilk gününde Londra’daki Türk Belediye Meclis üyeleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile biraraya geldi.


KPK üyesi Türk heyet, Büyükelçilik’teki ilk toplantısını Londra’daki Enfield ve Haringey  Belediye Meclislerine girmeye hak kazanan Türk belediye encümenleri ile gerçekleştirdi.  Toplantıya  Enfield Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Muhafazakar Partili belediye encümeni Doğan Delman , Muhafazakar partili Ertan Hürer, İşçi Partili belediye meclis üyesi Nilgün Canver ile İşçi Partisi’den milletvekili adaylığı kesinleşen, Enfield Belediye meclis üyesi  Ayfer Orhan katıldılar.


Heyet ikinci toplantısını ise İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu’nu temsilen Şener Sağlam, Servet Hassan, Ziya Akşahin, Süleyman Bozkuş, Türk Bankacılar Birliği’nden Sinan Kutlu, Turkish Forum Başkanı  Hasan Taşlıca, İngiltere Türk Diyanet Vakfı Başkanı Yaşar Çolak, Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Nimet Bozkurt, Avrupa Türk Spor Birliği UK adına Tayfun Pasa,Wisdom School Okul Müdürü Ramazan Güveli, Pekünlüler Derneği’nden Bülent Gaygusuz, İbrahim Gökçe ile gerçekleştirdi.


Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nde düzenlenen toplantıda konuşan KPK Eşbaşkanı Trabzon milletvekili Prof Dr Aydın Dumanoğlu, sivil toplum diyaloğunun Türkiye- AB müzakereleri içersinde çok önemli bir unsur olduğunu, bu amaçla İngiltere’deki Türk sivil toplum kuruluşları ile görüş alış verişinde bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Pazartesi günü İngiliz Parlementosu’nda İngiltere-AB Komisyonu üyesi parlamenterlerle de görüşeceklerini söyleyen Dumanoğlu şöyle konuştu:


“Sivil toplum diyaloğu bizim için çok önemli, çünkü sonuçta siyasetçilerin Avrupa’da etkilendiği yer sivil toplumun düşüncesi. Komisyon olarak Pazartesi günü parlementodaki milletvekillerini de göreceğiz ama daha çok konsantre olmak istediğimiz İngiltere’deki sivil toplum kuruluşları ile görüş alış verişi yapmak, onların bulmuş olduğu noktadan Türkiye’nin AB’ye girişi nasıl değerlendiriliyor, Türkiye’nin AB’ye girmesini istiyorlar mi istemiyorlar mı? Nasıl değerlendiriyorlar, Türkiye’nin yanlışları, doğruları nelerdir, AB’nin yanlışları, doğruları nelerdir, biz ne tür dersler çıkarmamız lazım, bu ders çıkarmada sizler bize nasıl yardım edersiniz.? Siz burada olduğunuza göre Türkiye’nin AB perspektifi içersinde Avrupa neler düşünüyor, kafası net mi yoksa karışık mı? Biz neler yaparak onların kafalaroını aydınlık hale getirebiliriz?Bu anlamda sizlerle biraraya gelmek istedik”


KPK üyesi Türk parlementerlerden oluşan heyeti, Londra Büyükelçiliği’nde TC Londra Büyükelçi Müsteşarı Atılay Ersan ve Başkonsolos Bahadır Kaleli ağırladı.


KPK Eşbaşkanı Trabzon milletvekili Prof Dr Aydın Dumanoğlu aynı zamanda, İngilter’deki Türk belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile yaptıkları toplantılardan çıkacak sonuçları  Pazartesi günü İngiliz parlementerlere ya da  ileriki dönemde Karma Parlemento Komisyonuna taşıyabileceklerini söyledi.


FOTOĞRAF: Londra’ya gelen milletvekilleri

801110cookie-checkTürk milletvekilleri AB kulisi için Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.