Türk patronlara ödül 11 Mart’ta

Londra’da ‘etnik kökenli işyerlerinin yeniden yapılandırılması hareket planı’ çerçevesinde Türkiyeli işyerleri arasında Turkish Food Centre, Bluedots ve Erbiller Kuyumculuk örnek işyerleri olarak seçilerek LDA’nın yıllık katoloğuna girdiler. Ödül için çalışma planları, gösterdikleri performans ve alanlarında özgün olmak şartları arandı.


London Development Agency tarafından  Maliye Bakanlığı bünyesinde 11 Mart’da düzenlenecek konferansta yeni dönem çalışmalarının belirlenecek. Diğer etnik guruplara ait işadamlarıyla birlikte toplantıya üç Türk şirketin temsilcileride katılacaklar. ABD senatörü Reveerend Jesse Jackson’un da konuşmacı olarak katılacağı konferansı SKY TV’den Liza Aziz’in sunacak.


Business Link Temsilcisi Yusuf Çiçek’ten alınan bilgilere göre; Türkiyeli ve Kıbrıslı işyerleri arasında yapılan çalışmada, iş planına uymak, sektörde gösterdikleri gelişim gibi faktörlerin dikkate alınarak yapılan seçimde üç iş yeri bu yıl  örnek olarak belirlendi.


Çalışmanın profosyonel destek alarak hedef büyütmek isteyen kuruluşlara iyi bir örnek oluşturduğunu söyleyen Çiçek, Business Link’in etnik guruplar ve küçük ve işyerlerine sürekli destek verdiğini ve amacın kişi ve kurumların ufuklarını açarak yeni açılımlara teşvik etmek olduğunu söyledi.


İŞADAMLARI NE DİYOR?


İsrafil Erbil (Erbiller Kuyumculuk): Biz işe aile şirketi olarak başladık. Bulunduğumuz ülkenin şartları neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ettik. Tüm kalite ve güvenlik kontrollerini standartların üstünde yapmaya özen gösteriyoruz. İlk başlarda Dalston’da kuyumcu açtığımızı duyanlar, ”O bölgede yüzükle gezemiyoruz” diyorlardı, Şimdi caddedeki dükkanlara hava parası verilmeden kiralanamıyor.


Birkan Ovayolu (Bluedots): Biz Londra’da çok büyük cirosu olan bir işyeri değiliz. Az bir sermaye bir çok ayrı işi bir yerde topladık ve tüm bu işide yine bir elemen yürütebiliyor. Sadece internet kafe olmanın dışında, web dizayn, PC tamiri, ev ve işyerlerine bilgisayar ağları başta olamak üzere bir çok servis veriyoruz.


Hüseyin Uçar (TFC): Türkiyeli olarak bu işe 1980 yılında belkide ilk başlayan bizdik. O yıldan itibaren hedefimiz Türkiye’den alıp burada satmak oldu. Aracıları kaldırarak Türkiye’den mal getirip, yine tüketiciye kendimiz ulaştırma politikası güttük ve bizim insanımız, etnik guruplar başta olmak üzere müşteriler taze malı ucuza almayı tercih ettiler. Bizim başarımızdaki en büyük atılım 1992 yından itibaren gündeme gelen Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği sürecini iyi takip etmek oldu.


FOTOĞRAF: Toplumsal çalışmalarıyla da tanınan Business Link Temsilcisi Yusuf Çiçek

778800cookie-checkTürk patronlara ödül 11 Mart’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.