Türk piyanist Mehmet Okonşar Royal Opera House’da

Eleştirmenlerin 21’nci yüzyılın en önemli piyanistleri arasında gördüğü Mehmet Okonşar klasik müzik alanında Türkiye’nin en ilginç piyanist/bestecilerinden sayılıyor. Kendi kayıt stüdyosunda kendi tonmeisterliği ile kendi kaydını yapan ve kendi firmasıyla internet üzerinden satışa sunuyor.

Yaşamını Ankara’da sürdüren Mehmet Okonşar, beste yapmaya 11 yaşında başladı. Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olduktan sonra devlet bursuyla Brüksel Kraliyet Konservatuvarı’nda eğitim gören sanatçı Anvers, Bach, Etruria ve Gina’nın da aralarında olduğu birçok uluslararası yarışmada önemli dereceler elde etti. Piyanodaki özgün yorumuyla Amerika, Avrupa ve Japon basınında pek çok makaleye konu oldu.

Gramaphone dergisinin ünlü İngiliz eleştirmeni piyanist Bryce Morrison’un ’21. yüzyılın en önemli piyanistleri arasına girecek’ dediği Okonşar, klasik müzik ile farklı türler arasında köprü kurarak yeni sanatsal oluşumlara imza atmaya çalışıyor. Geçen yılki Aya İrini Bach Günleri’nde Bach’ın eserlerini DJ müziği ile birleştirmişti. Okonşar şu sıralar, Kerem Görsev’in prodüktörlüğünde kaydedilen ve Gershwin’in eserlerini yorumladığı ‘Plays Gershwin’ adlı albümü ile gündemde. Gershwin’in aralarında ünlü ‘Rhapsody in Blue’ ve ‘3 Prelude for Piano’nun da olduğu 21 eserini yorumladığı albümünde Okonşar, klasik müzikle cazı harmanlıyor. Albümün en önemli özelliklerinden biri kayıt tekniği.

830600cookie-checkTürk piyanist Mehmet Okonşar Royal Opera House’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.