Türk öğrenci Ulusal Öğrenci Birliği temsilcisi

City And İslington Kolej öğrencisi Hüseyin Acar(17), yaklaşık üç bin öğrencinin okuduğu okulunda öğrenci temsilcisi seçildi.


Geçen hafta İslington Kolej’in çeşitli branşlarında yapılan seçimlerde Hüseyin Acar, İngiliz rakibine fark attı. Her kolejden bir kişinin seçildiği Ulusal Öğrenci Birliği (NUS) temsilcileri bir yıl süre ile görev yapıyor. Okul öğrenci ilişkileri, çeşitli sportif ve sosyal çalımalar başta olmak üzere her türlü sorunla ilgilenen temsilci, öğretmen ve yönetim toplantılarına da katılıyor. Yılda bir Birleşik Krallık bünyesinde bulunan tüm okul temsilcileri bir araya gelerek, ülkeyi temsilen bir öğrenci belirliyorlar.


Okuduğu okulda çok sevilen ve Türkler, Somalililer Etyopyalılar ve İngilizlerin oylarını alan Hüseyin Acar 565 oyla temsilciliği kazanırken, rakibi olan İngiliz öğrenci 95 oyda kaldı. Seçilmesini tüm okulda aktif bir öğrenci olmasına ve İngiliz ve diğer tüm guruplarla iyi ilişkiler kurmasına bağlayan Acar, tüm öğrencilerin sesi olacağını politikayı sevdiğini ve ilerde de aktif politika içinde yer almayı düşündüğünü belirtiyor.


Hüseyin Acar, en kısa zamanda erkek öğrenciler için futbol ve kız öğrenciler içinde veleybol turnuvasının hazırlıklarına başladığını belirterek,”Öncelikle beni destekledikleri için Türkiyeli ve Kıbrıslı öğrencilere teşekkür ediyorum. Göçmen öğrenciler olarak bir çok sorunlarımızın olduğu doğru. Bu  ülkede başarılı olmak istiyorsak diğer guruplarla ve İngilzlerle kaynaşmak zorundayız. Küserek yada dışarda durarak bir kazanım sağlayamayacağımızı düşünüyorum. Bir sorumluluğun altına girdim.Hem yeni seyler öğrenceğim, hemde birilerine yardımcı olmaya çalışacağım” diye konuşuyor.

781350cookie-checkTürk öğrenci Ulusal Öğrenci Birliği temsilcisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.