Türk öğrenciler artık sahipsiz değil

İngiltere’de ilk kez Türk öğrencilerine profesyonel yardım sunmak amacıyla eğitimde marka olan E-Eğitim Danışmanlığı, Oxford Education ve EC Visas’ın biraraya gelerek, TURKISH STUDENT ASSOCIATION’ı kurdular.


E-Eğitim Danışmanlık’tan Mustafa Özer, derneğin yaşama geçmesiyle ciddi bir boşluğun doldurulacağını belirtti. Derneğin toplumsal bir işlevi yerine getireceğini vurgulayan Özer, “TURKISH STUDENT ASSOCIATION’ın bütün kuruluş işlemleri tamamlandı. Sanırım Eylül ayında hizmete hazır hale gelecek” dedi.


Özer, “TURKISH STUDENT ASSOCIATION’ın önemini şöyle anlattı:


“İngiltere’de eğitim sektörü bacasız bir sanayi. Ciddi eğitim kurumlarının yanısıra pek çok kapkaçcı naylon kuruluşlar da var. Eğitimde zamanın iyi kullanılması ve harcamaların son derece titizlikle yapılması gerekir. Eğitim öyle kulaktan dolma ya da eş dost önerisiyle tercih edilecek bir şey değil. Profesyonel yardım alınması gereken ve ne yazık ki bizim toplumumuzca da en çok da ihmal edilen bir konudur. İngiltere standartlarında hizmet veren üç uzman kuruluş dernek çatısında bir araya gelerek ilk kez profesyonel yardım için kolları sıvadı.”


Özer, “TURKISH STUDENT ASSOCIATION’ın çalışma alanları hakkında da şu bilgiyi verdi;


“Öğrencilerin doğru, kaliteli ve güvenilir bir eğitim kurumunun seçilmesi, ülkedeki vize sorunuyla ilgili bürokrasiyi en kolay biçimde çözümlenmesi, eğitim süreci boyunca her türlü olası sorunların kolayca halledilmesi gibi hizmetleri sunacak.”


Derneği oluşturan profesyonel kurumların deneyim ve bilgi aktarımıyla öğrencilerin bir başka kültürdeki eğitim serüvenlerinde zorluk çekmelerini önleyeceğini belirten Özer, “Böylece öğrenciler yalnızca eğitimdeki başarılarına odaklanmaları sağlanacak. Ayrıca bu hizmetin bir diğer toplumsal faydası da Türkiye’nin gelişiminde öncü olacak nitelikli insanların yetişmesine katkıda bulunmaktır…” diye konuştu.

679820cookie-checkTürk öğrenciler artık sahipsiz değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.