“Türk sineması 3-4 yılda dünya sineması olacak”

Gaziantep Üniversitesince Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ”Ferzan Özpetek ile Sinema Sohbeti”nde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Özpetek, geçen yıl kenti ziyaretinde, insanların ilgisinden çok etkilendiğini, bunun için son filmi ”Serseri Mayınlar”ın galasını Gaziantep’te yapacaklarını belirtti.

Özpetek, şöyle konuştu:

”Türk sinemasını iyi buluyorum. Öncelikle dizayn ve estetikte iyi bir gelişme içinde ve çok ilerde buluyorum. Yavuz Tuğrul, Nuri Bilge Ceylan gibi beğendiğim yönetmenler var. Oyuncu olarak Cem Yılmaz’ı, Yılmaz Erdoğan’ı çok severim. Türk sineması 3-4 yıl içinde dünya sineması olacak, bunu hissediyorum”
Filmlerinde ”eşcinsellik konusuna fazlaca yer verdiğinin belirtilmesi ve nedeninin sorulması” üzerine Özpetek, ”Eşcinsel kelimesini çok ayrımcı buluyorum ve o sözcüğü hiç sevmiyorum. Ben hayatı anlatıyorum, hayatımda olanları anlatıyorum. Hayatta o da var” dedi.

”SERSERİ MAYINLAR”

”Serseri Mayınlar” filmiyle izleyicileri biraz eğlendirmek, kendisini de mutlu edecek bir şeyler anlatmak istediğini belirten Özpetek, “Mutlu olacağım bir şeyler anlatayım dedim. Ben bu filmimde fıkra anlatır gibi bir şeyler anlatıyorum ama içine bir şeyler de koyuyorum. Kimin ne söyleyeceğine aldırmadım, istediğimi yaptım. Şimdi kendi kendime iyi ki yaptın Ferzan, iyi ki içinden geldiği gibi yaptın Ferzan diyorum” diye konuştu.

716720cookie-check“Türk sineması 3-4 yılda dünya sineması olacak”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.