Türk sinemasında 5 film vizyonda

Yabancı filmlerin özellikle de Holywood filmlerinin egemenliği ve yerli sinema sanayiinin yeterince gelişmemiş olması yüzünden Türk filmi yapmak çok büyük maddi olanaklar istiyor.

İki yıl önce Vizontele filmiyle rekor sayıda izleyiciye ulaşan ve yapım maliyetlerinin üzerinde gelir elde etmeye başlayan Türk sineması, bugünlerde arka arkaya yeni filmlerin gösterime girmesiyle dikkat çekiyor.

Sponsorluk müessesesinin de gelişmesiyle, yeni Türk filmleri çekilmeye, yeni projeler uygulanmaya başlıyor.

Son olarak Gora filminin yabancı filmleri de geride bırakarak en fazla izlenen film olması yeni filmler için de umut ışığı oldu.

Gönül Yarası: Ünlü yönetmen Yavuz Turgul, sekiz yıl aradan sonra Gönül Yarası adlı filme imza attı. Eşkıya filminden sonra Şener Şen’i yeniden beyazperde ile buluşturan filmde Meltem Cumbul ve Timuçin Esen de diğer başrollerde…

Bulutları Beklerken: Cuma günü gösterime giren Bulutları Beklerken adlı filminde yönetmen Yeşim Ustaoğlu, sırlarla yaşayan bir kadını anlatıyor. Bu filmdeki rolüyle Rüçhan Çalışkur, İstanbul Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu seçilmişti.

Hababam Sınıfı Askerde: 14 Ocak’ta gösterime girecek olan Hababam Sınıfı Askerde filmi ise Ferdi Eğilmez’in yönetiminde Mehmet Ali Erbil’den Hülya Avşar’a, Şafak Sezer’den Mehmet Ali Alabora’ya ünlü isimleri biraraya getiriyor.

Hırsız Var: Sinemaseverler, 21 Ocak’ta da, Oğuzhan Tercan’ın yönettiği “Hırsız Var” filmi ile “Türk usülü ekşın” ile tanışacak. Haluk Bilginer, Mehmet Ali Erbil ve Gamze Özçelik bu filmin başrol oyuncuları.

Şans Kapıyı Kırınca: Ocak ayında gösterime girecek bir diğer Türk filmi ise Ferhan Şensoy’un oynadığı, Tayfun Güneyer’in yönettiği “Şans Kapıyı Kırınca” adlı film olacak. Küba’da çekilen film “talihli” bir Türk ailesinin başına gelenleri anlatıyor.

Türk filmleri bolluğu Şubat ve Mart aylarında da sürecek. Semih Kaplanoğlu’nun “Meleğin Düşüşü” ve Atıf Yılmaz’ın “Eğreti Gelin” filmleri Şubat’ta, Müzisyen Teoman’ın “Balans ve Manevra” isimli filmi ile Mert Baykal’ın yönettiği “Pardon” filmi Mart’ta gösterime girecekler arasında…
 
 

1097390cookie-checkTürk sinemasında 5 film vizyonda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.