Türk tekstili İngiltere’de beğenildi

Next, Arçadia Group, Marks&Spencer, Dorothy Perkins, GAP, Debenhamş, River Island, Top Shop, Oasıs, Sarah Lee, S Oliver, Dewhirst gibi büyük alım grupları Türk tekstil sektörünün 2008 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarının sunulduğu ve sektörün önde gelen 65 Türk firmasının katıldığı Türk Tekstil Ürünleri Fuarı’nı ziyaret etti.


İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ITHİB) organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen “Texbridge”, 03 Nisangünükapılarını onuncu kez Olympia 2 de açtı. Texbridge’in açılışında şu isimler yer aldı:


“İTHİB Başkanı İsmail Gülle, İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Öksüz, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Pala, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Ziya Altunyaldız ve Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Murat Yapıcı…”



Pazarın önemli isimlerinin buluşma noktası olan  “Texbridge”, Texworld, Premiere Vision Paris ve Milano Unica gibi uluslararası fuarların yanında global markaların fuar takviminde yer alıyor.


İTHİB Başkanı İsmail Gülle, fuar ile ilgili şu yorumu yaptı:


“Türk Tekstili ikinci altın dönemini yaşıyor. Genel ihracat artışına yakın bir performans ile yıllık 7 milyar Dolar ihracat hedefine doğru ilerliyor. İngiltere ikinci en büyük pazarımız olması yanısıra tekstilimiz için de büyük potansiyel olma özelliği taşımaktadır. 2007 üç aylık tekstil ihracatı 57.9 milyon Dolar olarak gerçekleşmiş, geçen yıla oranla yüzde 8.4 artış gözlenmiştir”


FOTOĞRAF: Türk tekstilciler  “Texbridge”de…

801440cookie-checkTürk tekstili İngiltere’de beğenildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.