Türk tekstilinden Londra çıkarması

Türk tekstili açısından önemli bir pazar olan Londra’da 2-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuarı dünyanın önde gelen hazır giyim firmaları ziyaret etti.


Euston Court’ta yapılan ve 34 firmanın katıldığı fuara, İngiltere’nin önde gelen hazır giyim şirketlerinin temsilcileri ziyaret ederek yeni trendleri inceledi. Fuar alanında oluşturulan trend alanlarında 2009 yaz ve 2010 kış modasının örnekleri sergilendi. Hollandalı Stijlinstituut adlı firma tarafından oluşturulan trend alanları fuarın en ilgi çekici bölümleri arasında yer aldı. Şirketlerin koleksiyonlarından örnekler alınarak hazırlanan trend alanlarının birinde de bir süre önce yapılan kumaş yarışmasında dereceye giren kumaşlar sergilendi.


ZİYARETÇİ SAYISI ARTIYOR


2002 yılından bu yana düzenlenen fuarın Türk tekstil sektörü için çok önemli olduğunu söyleyen İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Derya Yarangümeli, “Bu Londra’daki 13. fuarımız. Başlangıcından bu yana pazarın önemli isimlerinin buluşma noktası olan fuar, konfeksiyona yönelik kumaş ürün grubunda Türkiye’den en seçkin üretici firmaları müşterileriyle buluşturuyor” dedi.


Şubat ayında düzenlenen fuara 624 ziyaretçi geldiğini belirten Derya Yarangümeli, bu fuarda ziyaretçi sayısının arttığını ve daha önce Türk firmalarla çalışmamış şirketlerin de geldiğini söyledi. Fuarı ziyaret eden şirketler arasında Arcadia Group,  Burberry, Debenhams, Dewhirst Group, French Connection, Marks&Spencer, GAP,  Henleys, Monsoon, Next, Oasis, Per Una, Timberland, River Island ve Topshop gibi firmalar bulunuyor.


ABD ve Avrupa’daki resesyonun Türk tekstil ve hazır giyim firmalarını da yakından ilgilendirdiğini belirten Yarangümeli, “Buna karşı hem içeride hem dışarıda önlemler almalıyız. Biz üreticiler olarak pazarı kaybetmemek için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine özel önem veriyoruz. Örneğin Texbridge çok önemli bir fuar, burada dünyanın en büyük alıcılarıyla buluşuyoruz” dedi.


Hükümetin de yurtiçinde sektörü ayakta tutacak önlemleri alması gerektiğine dikkat çeken Yarangümeli, “Son zamanlarda Çin ve diğer Uzakdoğu ülkelerinin de fiyatlarında artış oldu, bazı siparişler Türkiye’ye kaydı. Buna karşın hala maliyetlerimiz çok yüksek, hükümetin Türkiye için çok önemli olan tekstil ve hazır giyim sektörü için önemli adımlar atmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


FOTOĞRAF: İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Derya Yarangümeli

814970cookie-checkTürk tekstilinden Londra çıkarması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.