Türk Telekom’da grev kararı

Haber-İş, 15 Eylül’e kadar grev kararı alacak. Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, resmi arabulucu süresinin dolması nedeniyle 20 gün içinde grev kararı almak zorunda olduklarına dikkat çekerek, buna rağmen bekleme süresinde içerisinde Telekom yetkilileri ile görüşebileceklerini söyledi. Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, yaptığı açıklamada, resmi arabulucu süresinin bitmesine rağmen işverene 6 günlük ek bir süre verdiklerini hatırlatarak, bu süre içinde de uzlaşmaya varamadıklarını kaydetti.


İŞVEREN YÜZDE 4 DİYOR


Türk Telekom, 1. ve 2. yıl ücret ve sosyal yardımlarda yüzde 4 zam veriyor. İşverenin stratejik öneme sahip olması nedeniyle bazı işyerlerinin sendika kapsamı dışına çıkarmak istemesi ve ücret adaletsizliği nedeniyle taraflar uzlaşamamışlardı.


MEMURLARIN MAAŞ PAZARLIĞI


2 milyon dolayındaki memurun yanı sıra Sosyal Güvenlik Reformu’nun yürürlüğe girmemesi halinde memur emeklilerini de ilgilendiren memur maaş zammında, memur konfederasyonlarıyla yapılacak 5. tur görüşmelerde kamunun zam önerileri de masaya konulacak. Teklif için Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında bir toplantı yapıldı.

1047420cookie-checkTürk Telekom’da grev kararı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.