“Türk tezlerini savunanlara oy verin”

İADD’nin “İngiltere Türk Toplumu’nun Değerli Vatandaşlarına” başlıklı çağrısı aynen şöyle:

4 Haziran tarihinde Avrupa Birliği Parlamentosu seçimlerinde Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri belirlenecek. Seçimlerin yaklaşması ile beraber, ilginç bir şekilde Westminister’dan ve sağcı basından Avrupa Parlamentosu Milletvekillerinin hiç bir otoritesi olmadığı ve göstermelik seçimler yapıldığı mesajları yayılıyor. İngiltere İşçi Sendikalarından yapılan uyarılarda İngiliz Irkçı Faşist Partisi BNP(British National Party)nin bu mesajlar üzerinden sandığa gitmeyecek olan seçmenler üzerinden Avrupa Parlamentosu’na milletvekili sokma planları içerisinde olduğu ve seçimlere var gücüyle çalıştığı uyarıları yapılıyor. BNP bu seçimlerde yayınladığı seçim bildirilerinde Türkleri de hedef göstermeye başladı.

Avrupa Parlamentosu seçimleri yaşadığımız Avrupa ülkelerinde önemli bir rol oynamakta ve Türkiye için karar mekanizmalarını çalıştıran bir organ niteliği de taşımaktadır. Öte yandan Avrupa’da faşist yapılanma ciddi bir tırmanış içerisine girmiş bulunuyor. İtalya’daki faşist parti Berlusconi’nin partisi ile birleşti. Roma ve Milano bugün faşist belediye başkanları tarafından yönetilmekte. Avusturya, Fransa, Almanya, Danimarka, Hollanda faşist partileri müthiş derecede güçlenmiş durumda. Milano’da en son gerçekleşen Avrupa Faşist Partiler Kongresi’nde alınan bazı kararlar var. Bu kararların en önemlisi ise BNP’nin Avrupa Parlamentosu’na girişinin sağlanması için destek olunması oluşturuyordu. Bu kongrede Güney Kıbrıs Hükümeti de temsil edildi. Güney Kıbrıs’taki sözüm ona Komünist Parti AKEL, ‘Avrupa Birliği Hıristiyan bir birliktir’ diyen faşist partilerle işbirliği içerisinde. Avrupa’daki tüm faşist partiler ise faşizmin 1930 yılında Mussolini ile iktidar yürüyüşü olan Roma Yürüyüşü’ne atıfta bulunuyorlar. İlginç bir şekilde Londra Büyükşehir Belediyesi’ni geçen seçimlerde kazanan Conservative Party de Boris Johnson’un zaferinden sonra ‘Roma Yürüyüşü’nü Başlattık’ açıklamasını ismi açıklanmayan bakanlar tarafından vermişti. Nedense bu açıklamanın üzerinde kimse durmadığı gibi Türk kamuoyu da ‘Boris Türk’ imajı ile aldatıldı. Johnson’un ise Türklere değil PKK’ya destek çıktığını ilk uygulamalarında gördük.

4 Haziran seçimlerinde üyelerimizi ve vatandaşlarımızı sandık başına gitmeye çağırıyoruz. BNP ve uzantılarının Avrupa Parlamentosu’na girmesine izin vermeyin. Oyunuzu Türkiye ve KKTC tezlerini savunan milletvekili adaylarını seçerek kullanın.

Saygılarımızla

822990cookie-check“Türk tezlerini savunanlara oy verin”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.