Türk yargıç, Türkleri yargıladı…

Türkçe konuşan toplumun Londra’da yoğun olarak yaşadığı Haringey bölgesinde sulh yargıçlığı yapan Kıbrıs kökenli Atta Rıza, içinden geldiği kendi toplumununu değerlendirdi.


Yargıç, Türkçe konuşan toplumun en çok işlediği suçları şöyle anlattı:


“En çok ehliyetsiz araba kullanma ve sigortasız trafiğe çıkma suçları geliyor. En çok işlenen ikinci suç ise televizyon ruhsatı almamak. Alkollü araç kullanırken yakalananlar, bir başka önemli suç kalemini oluşturuyorlar. Yaklaşık 200 bin kişinin yaşadığı ve yüzde 65’i ‘etnik’ kökenlilerden oluşan Haringey’de son yıllarda uyuşturucu kullanmaktan dolayı mahkemeye çıkan Türk gençlerinin sayısında artış olsa da, çok abartılacak sayılarda değil…”


ARAÇ, SİGORTADAN UCUZ OLUNCA
Özellikle yeni ehliyet alan gençlerin ilk heyecanla birkaç yüz Sterlin’lik araba alıp, 8-10 katını buluna sigorta ücretinden kaçınarak suç işlediklerine dikkat çeken Atta Rıza, gençleri ve aileleri sigortasız araçlarla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.


Yargıç Türkçe konuşan toplumun kendi sorunlarını kendilerinin çözme girişimlerinin başlarına daha büyük çoraplar ördüğünü belirterek, “Usule uyarak sakin bir şekilde yasal yolu takip etmelerini öğütlerim. Karakola düşenler de gözaltında bulundukları 24 saat içinde tercüman ve avukat isteyip savunmalarını dikkatli yapmalıdırlar” diye konuştu.


(HABER VE FOTOĞRAF / MUSTAFA ÇETİNKAYA)

779220cookie-checkTürk yargıç, Türkleri yargıladı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.