Türk Yemekleri ve Kültürü Haftası Endonezya’da ilgi gördü

Borobudur Hotel’de yapılan açılış ve resepsiyonla başlayan hafta boyunca, öğle ve akşam yemeklerinde Türk yemekleri sunuldu. Aynı zamanda solo ve grup olarak Türk Halk Müziği ve geleneksel halk dansları icra edildi.

Bogor Café’nin girişinde yemeklerde kullanılan bazı gıda ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapıldı Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığının Geleneksel El Sanatları (GES) bölümünden gönderilen ürünler de bu bölümde yer aldı. Satışlardan elde edilen gelir, UNICEF’e (Endonezya) ve Özürlü Çocukların Gelişimi’ne destek veren diğer bir sosyal vakıf olan YPAC’a (Foundation for the Advancement of Children with Disabilities/YPAC) bağışlandı.

Yemekleri hazırlayan misafir ekip İzmir Ekonomi Üniveristesi’nden, Müzik ve Halk Danslarını icra eden gruplar ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Balıkesir Halk Eğitim Müdürlüğü’nden geldiler.

Endonezya’da yaşayan Türk toplumunun yanısıra haftaya Endonezya’lılar ve Jakarta’da yaşayan yabancılar da büyük ilgi gösterdi. Açılış resepsiyonunda ki sürpriz ise Türkiye’nin Endonezya büyükelçisi Sayın Zekeriya Akçam’ın “Halil İbrahim “ türküsünü başarı ile seslendirmesi oldu.

1550080cookie-checkTürk Yemekleri ve Kültürü Haftası Endonezya’da ilgi gördü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.