Türkan Şoray kostümleri Frankfurt’a gidiyor

Almanya’da yaşayan Türkler ile Türkiye arasında sinema aracılığıyla bir köprü kurmayı amaçlayan Frankfrut Türk Film Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı. 2 ile 8 Kasım arasında yapılacak.

Frankfurt’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan festival komisyonu başkanı Hüseyin Sıtkı, “Bu yıl 9. defa düzenleyeceğimiz festivale Frankfurt ve çevresindeki bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray da 2 Kasım’daki açılış galamızda hazır bulunacak.”dedi.

Festival basın sorumlusu Dr. Fehmi Akalın ise festivalde gösterilecek filmler hakkında özet bilgi verdi. Devrim Arabaları adlı film ile açılacak festivalde en çok ilgiyi Issız Adam’ın göreceğini tahmin eden Akalın, ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray’ın filmlerde giydiği kostümlerin de hafta boyunca sergileneceğini duyurdu.

Frankfurt Westin Grand Hotel’de düzenlenen basın toplantısında söz alan Alman konuşmacılar, geçen yıl 2 bin 500 kişinin izlediği Frankfurt Türk Film Festivali’nin Almanlar için Türk sinemasını tanıma imkanı sunduğunu kaydettiler. Basını bilgilendirme toplantısına Türk ve Alman 30’a yakın gazeteci katıldı.

716010cookie-checkTürkan Şoray kostümleri Frankfurt’a gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.