Türkçe konuşan toplumdan da tepki…

Bu konuda açıklama gönderen kurum ve kuruluşlar şöyle:


“İSRAİL’İ KINIYORUZ”


İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF): Dünyanın çeşitli bölgelerinde süregelen savaşlar, haksızlıklar ve meydana gelen afetler hepimizi derinden üzmektedir. Kafkaslar’daki kriz, Çin’de yaşanan deprem felaketi, Myanmar’da gerçekleşen Nergis tayfunu, Hindistan’in Mumbai kentinde meydana gelen terörist saldırılar geçtiğimiz yılın üzücü olaylarındandır.  Öte yandan, tüm dünyada başgösteren ekonomik kriz, süregelen Irak ve Afganistan  işgali ve anavatanımızda bitmek bilmeyen PKK terörü hepimizi endişelendirmektedir. Son olarak, İsrail’in Gazze Şeridi’nde başlattığı ve daha ilk üç gününde 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırılar yeni yıla kanlı bir başlangış yapacağımızın bir göstergesidir. İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı demeden masum sivilleri hedef alan bu vahşi saldırısını ‘insanlık suçu’ olarak nitelendiriyor ve başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere tüm dünya devletlerini ve sivil toplum kuruluşlarını bu saldırıların kınanması ve durdurulması için harekete geçmeye davet ediyoruz. Ortadoğu’da kalıcı barışın sağlanması tüm dünya için huzurlu günlerin başlangıcı olacaktır. İleri görüşlü bir komutan ve devlet adamı olan önderimiz Gazi Mustafa Kemal’in “Yurtta Barış! Cihanda Barış!” sözü bugün dünyanın içinde bulunduğu kaos, karmaşa, kan ve gözyaşına en anlamlı çözüm yolunu önermektedir…


“EN KANLI SALDIRI”


Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB-UK): Değerli arkadaşlar hepinizin bildiği gibi israil, Gazza’daki Filistin özerk devletini, tüm hukuk kurallarını çigneyerek savaş ucaklarıyla bombaladı. Artacagi beklenen ölü sayısı 300’ü aşmış bulunuyor. Bu İsrail’in 1967 yılından bu yana başlattığı en kapsamlı ve kanlı saldırı. İsrail’in bu kanlı saldırısını kınıyor ve üyelerimizin İsrail saldırılarına yönelik protesto gösterilerine ilgi göstermesini rica ediyoruz.


SUSMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR


Türk Eğitim Birliği ve Cambridge Türk-Kürt Vakfı: ABD başta olmak üzere “modern” dünya Gazze’deki vahşeti seyrediyor. Ötesi cesaretlendiriyor. Onlar kendilerine yakışanı yapıyorlar, bunda şaşılacak bir şey yok. Bu vahşeti onlar yarattı çünkü. Peki ya biz, vicdanı yok edilmeye, nasırlaştırılmaya çalışılan insanlar. Biz bu suça ortak mı olacağız? Evet sessiz kalmanın suç olduğunu iddia ediyoruz. Bu vahşete seyirci kalırsak belki yaramız olmayacak ancak kocaman bir utanca ortak olacağız. Hayır diyoruz, bu utanca ortak olmayacağız, vicdanlarımızın işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Vahşete karşı ayağa kalkacak ve bulunduğumuz her yerde Filistin halkıyla dayanışmak için elimizden geleni yapacağız. Çünkü biz insanız…


“EYLEMLERE AKTİF KATILMALIYIZ”


Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu: Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesinin yanında olduğumuzu haykırmalı ve bu temelde gelişen eylemlere aktif katılmalıyız. Bundan sonrada halklarımıza karşı gelişecek her türlü saldırı ve katliamlara karşı halklarımızın yanında olduğunu belirtiriz. Filistin Halkına yönelik geliştirilen katilamı kınıyoruz. Filistin halkının şanlı ve onurlu mücadelesinde yaşamını yiteren halk evlatlarının anısı önünde de saygıyla eğiliyoruz.


10 OCAK PROTESTOSUNA ÇAĞRI


Türk ve Kürt Dayanışma Merkezi (Day-Mer) ve Londra Toplum Merkezi (NLCH) ile Türk ve Kürt Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu: Yapılan katliam başta ABD ve İngiltere olmak üzere emperyalist güçlerin ve onların işbirlikçilerinin onayı ile gerçekleşmiştir. Suçlu sadece İsrail degil, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ve Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’ni (GOP) uygulamaya çalışanlardır. Irak’ta yapılan işgal bu sratejinin bir parçasıdır. Afganistan işgali bunun diğer yanıdır. İran halkına dönük tehdit ve baskılar bu politikaların birer parçalarıdır.ABD’nin, İsrail’in, kandan ve kaostan beslenen diğer güçlerin hedefi: Ortadoğu coğrafyasını kan ve gözyaşına boğmak, halkları bir birine kırdırmak, Ortadoğu’nun tüm zenginliklerini sömürmektir. Kürt sorunu bunun bir parçasıdır. Kürt halkının talepleri ve istemleri görmezden gelinerek, savaş ve şiddetle bastırılmak istenmektedir.


Bizler tüm Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk işçi, emekçi, genç ve kadınları bu katliamı protesto etmeye, Filistin halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Herkesi İsrail hükümetinin insanlık dışı ve barbar saldırılarını protesto etmek için Day-Mer’in de üyesi olduğu İngiltere Savaş Karşıtı Koalisyonu tarafından 10 Ocak Cumartesi günü Parliament Square’de düzenlenecek olan protesto eylemine katılmaya çağırıyoruz.


Tarih: 10 Ocak 2009
Yer: Hyde Park
Saat: 12.30
En Yakın Metro İstasyonu: Marble Arch Station
Buluşma Yerleri: 1) Londra Toplum Merkezi Binası (22 Moorefield Road N17 6PY) ve 2) Day-Mer Binası (Former Library, Howard Road N16 8PR)
Buluşma Saati: 10.30

820120cookie-checkTürkçe konuşan toplumdan da tepki…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.