‘Türkçe olmayan tabelaları indirelim…’

75. Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Dolmabahçe Sarayı’nda, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde ve TRT’nin katkılarıyla ”Dil Bayramı 75. Yıl Özel Programı” gerçekleştirildi.


Programda konuşan Toptan, dille ilgili çok eksiklik ve yanlışlıklar bulunmasına karşın Türkçe’nin dünyanın en çok konuşulan 5 dilinden biri olduğunu söyledi.


Devlet Bakanı Mehmet Aydın da geniş anlamda kültür gibi dilin de bir birikim olduğunu ve dilin kendisine verilen emeği hiçbir zaman unutmadığını, geride bırakmadığını, onu biriktirerek, güzelleştirerek, toplayarak gelecek kuşaklara aktardığını söyledi.
75. Dil Bayramı töreni açılış konuşmasında, ”Dil, kültürün evidir” dediğini hatırlatan Aydın, bunun her dil için geçerli olduğunu söyledi.


Gecede, TRT İstanbul Radyosu ses ve saz sanatçıları ile Ümit Tokcan ve Erol Büyükburç şarkılar seslendirdi.


Geceye, Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, RTÜK Başkanı Zahid Akman, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN MESAJI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk dilini hızlı bir değişim gösteren iletişim teknolojisi ile sosyal değişim ve dönüşüm karşısında kullanırken, zamana uyum sağlamasına dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.


Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen panele mesaj gönderen Erdoğan, “En değerli hazinemiz olan dilimizin korunması, geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi hususunda sadece bilim ve sanat erbaplarının değil, toplumun tüm kesimlerinin bilinçli, duyarlı ve dikkatli davranması anadilimize katkı sorumluluğumuzun bir gereğidir” ifadelerini kullandı.



 

1025870cookie-check‘Türkçe olmayan tabelaları indirelim…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.