Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi başlıyor

Birinci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde yarın başlıyor. 18-21 Ağustos 2008 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak zirveye Afrika ülkelerinden çok sayıda devlet ve hükümet başkanı, cumhurbaşkanı ve başbakan Yardımcıları, bakanlar, üst düzey yetkililer, bölgesel ve uluslararası örgütlerin temsilcileri katılacak..


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Birinci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi'nin, 18 Ağustos Pazartesi günü düzenlenecek Yüksek Düzeyli Memurlar ve Dışişleri Bakanları toplantılarıyla başlayacağı belirtildi. Bu toplantıların ardından, zirvenin ilk oturumunun 19 Ağustos Salı günü yapılacağı; aynı gün sırasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından konuk heyet başkanları ve üyeleri onuruna resmi yemekler verileceği kaydedildi. 


Zirve öncesinde TASAM (Türkiye Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi) tarafından Türkiye ve Afrika ülkelerinden sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla ''Türkiye-Afrika STK Forumu''nun düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, Zirve sırasında da TOBB/DEİK ve TUSKON'un işbirliğinde Afrikalı iş çevrelerinin iştirakiyle Türkiye-Afrika İş Forumu'nun gerçekleştirileceği bildirildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, İş Forumu faaliyetleri çerçevesinde 20 Ağustos Çarşamba günü Türk ve Afrikalı iş çevreleriyle çalışma kahvaltısında bir araya geleceği kaydedildi. 


Açıklamada, Afrika ülkeleriyle her alanda daha ileri düzeyde ortaklık ve işbirliği tesis edilen bir dönemde gerçekleştirilen ve tarihi öneme sahip Birinci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi'nin, Türkiye'nin Afrika'ya açılım politikasının önemli bir basamağını ve Kıta'yla ilişkilerde yeni bir başlangıç noktası oluşturacağına inanıldığı belirtildi.

1064910cookie-checkTürkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.