Türkiye BM-GK dönem başkanı

BMGK’nın Hazirandaki dönem başkanlığını Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin ve ekibi yürütecek. İlkin, BMGK toplantılarına 1 ay boyunca başkanlık yapacak ancak üst düzey toplantılar olması durumunda BMGK başkanlığı Dışişleri Bakanı veya daha üst makam tarafından yürütülebilecek.

Büyükelçi İlkin’in BMGK’nın Haziran programının Konsey’de yarın onaylanmasının ardından BM’de basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. BMGK’da dönem başkanlıkları 15 üye ülke arasında alfabetik sıraya göre belirleniyor ve her ay başka bir BMGK ülkesine geçiyor.

“AKTİF DÖNEM BAŞKANLIĞI YAPACAĞIZ”
İSTANBUL – Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin bugün BMGK Dönem Başkanlığını üstleneceğini hatırlatarak, “Bu son derece önemli ve büyük bir sorumluluk. Türkiye bu bir aylık dönemde son derece aktif bir dönem başkanlığı yapmak kararlılığındadır” dedi.
Davutoğlu, “Sadece BM Güvenlik Konseyi üyesi olarak değil, bu kez dönem başkanı olarak uluslararası sistemin bütün konuları Türkiye’nin gözetiminde takip edilecek. BM’de başta Irak olmak üzere birçok konu gündeme gelecek” diye konuştu.

1205250cookie-checkTürkiye BM-GK dönem başkanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.