Türkiye Filistinlileri barıştıracak

Filistin yerel haber ajanslarından Ma’an’ın verdiği bilgiye göre, El Ahmed, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Ankara’daki bir toplantı sırasında öneriyi gündeme getirdiğini belirtti, Gül’ün Filistinliler arasındaki bölünmeye son vermek istediğini kaydetti.


Azzam El Ahmed, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü tebrik etmek üzere Türkiye’ye gönderilmişti.
El-Ahmed, Hamas ile El Fetih arasındaki uzlaşmazlığı İsrail’in kendi yararına kullandığını da belirtti.


Gazze Şeridi’nin Hamas kontrolüne girdiği 2007 Haziran ayından bu yana iki grup arasında büyük bir husumet yaşanıyor. Bunun öncesinde Gazze Şeridi’nde iki grubun güvenlik güçleri ve mensupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.


Yemen ve ardından Mısır, Filistinli iki rakip grup arasındaki düşmanlığa son vermek için arabuluculuk üstlenmişlerdi. Mısır’ın bu konudaki son çabası, geçtiğimiz haftalarda, Hamas’ın, El Fetihli güvenlik güçlerinin Batı Şeria’da Hamas mensuplarına yönelik tutuklamalarına son vermesini ve tüm tutuklananların serbest bırakılmasını istemesi üzerine başarısızlıkla sonuçlanmıştı.


El Fetih tarafı da Hamaslılara yönelik özel bir kampanya yürütmediğini savunmuştu.

1071270cookie-checkTürkiye Filistinlileri barıştıracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.