'Türkiye fırtına sonrasını yaşıyor'

Dergi, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ekonomik güvene yardımcı olduğunu öne sürerek "Ancak reform yapılmazsa, bu güvenin kısa süreli olabileceği uyarısında" bulunuyor.


The Economist, ekonomik istikrar açısından hükümetin kendisinin daha büyük bir risk oluşturabileceğini de vurguluyarak şöyle devam etti:


"Başbakan Tayyip Erdoğan, temize çıkmış olmanın verdiği güvenle, başarısızlıkla sonuçlanan üniversitelerdeki türban yasağını kaldırma girişiminde olduğu gibi laik kesimleri provoke etme konusunda ısrarcı olabilir.


Bu anlamda bir kötü işaret de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul Teknik Üniversitesi rektörlüğüne, üniversitenin seçimine aldırmayıp, daha az anti-İslamcı bir kişiyi atamasıyla, başlayan tartışma."


POPÜLİZM KAYGISI


The Economist dergisi, bazı kesimlerin de hükümetin Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle, popülist bir ekonomi politikası uygulayabileceğinden kaygı duyduğunuşöyle aktardı:


"AKP'nin bu seçimde, biri laikler, biri de Kürtler tarafından yönetilen iki büyük şehir İzmir ve Diyarbakır'ı da alma iddiası duruma yardımcı olmuyor. Birçok kişi hükümetin ekonomik popülizme kayabileceğinden kuşkulu. Merkez Bankası'nın enflasyonu tek haneli rakamlarda tutmaya çabaladığı bir sırada, Kürtler'in çoğunlukta yaşadığı yoksul güneydoğu bölgelerine yönelik 12 milyar dolarlık bir yatırım paketi açıklandı."

814640cookie-check'Türkiye fırtına sonrasını yaşıyor'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.