‘Türkiye Hamas için arabulucu olabilir’

Merkel Hükümeti’nin Türkiye’ye ziyaret eden ilk bakanı olan Steinmeier, gece saatlerinde geldiği Ankara’da, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile biraraya geldi.
   
Ankara Devlet Konukevi’nde yapılan görüşmenin ardından, Gül ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen, Steinmeier, AB’nin Hamas’ı tanımak için bazı koşullar ortaya koyduğunu anımsattı. Türkiye’nin Hamas konusunda arabuluculuk yapıp yapamayacağının sorulması üzerine Steinmeier, “Türkiye’nin girişimi ile, Türkiye’nin etkisi ile bu koşullar yerine getirilirse bizim bir arabuluculuk girişimine itirazımız olmaz, olamaz” dedi.
   
Türkiye’nin bölgede, çok yoğun ilişkileri bulunduğunu belirten Steinmeier, önümüzdeki dönemde Türkiye ile görüş alışverişinde bulunmayı sürdüreceklerini söyledi.
   
Türkiye’ye daha ayrıntılı ve kapsamlı bir ziyaret yapacağını ifade eden Steinmeier, diğer bir soru karşısında Türkiye’nin AB üyeliği konusunda Alman Koalisyon Hükümeti’nin ortak bir görüşünün bulunduğunu belirterek, üyelik müzakerelerinin sona ermesinin ardından bir karar verileceğini söyledi.


“İRAN’IN KARARINA ÜZÜLDÜK”
 
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, Hamas ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, Filistin’de gayet demokratik seçimlerin yapıldığını belirterek, “Ortadoğu’da yeni bir durum olduğuna göre herkesin yardımcı olması gerekir” diye konuştu.
   
İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerine başlamasını üzüntü ile karşıladıklarını belirten Gül, şunları söyledi:
   
“İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerine başlamasını üzüntüyle karşıladık. Çünkü ortada hala diplomasi yolları vardır. Bunun çalıştırılması gerekir. Bununla ilgili herkesin büyük gayret sarfetmesi gerekir. Bugünkü dünyada yeni krizlerin, yeni problemlerin yeri olmaması gerekir. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapma gayreti içindeyiz.” (ANKA)

1028310cookie-check‘Türkiye Hamas için arabulucu olabilir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.