Türkiye – Hollanda medya günleri

Hollanda Gazeteciler Sendikası NVJ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ülger’in öneri ve girişimi, NVJ ve Hollanda’daki Free Voice ve NCDO vakıflarının maddi desteği, İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu’nun katkıları ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesinin organizasyon ve koordinatörlüğünde, 11-13 Mart tarihleri arasında Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy Kampüsü’nde gerçeklaştirilecek iki buçuk günlük seminerde iki ülkedeki medyanın sorunları kıyaslamalı olarak ele alınacak.


Seminerin amacı, Avrupa Birliği’nin eşiğindeki Türkiye ile Ab üyesi Hollanda’da ‘Medya Yasaları’, ‘Editoryal Bağımsızlık’, ‘Etik’ ve ‘İşveren/Çalışan İlişkileri’ alanlarındaki farkılılıkları ve ortak yönleri saptamak, mevcut yapıları daha iyiye götürmek için karşılıklı somut çözümlerin sunulacağı bir bilgilenme ve tartışma ortamı yaratmak olarak belirlendi. Bu bağlamda, belirlenen söz konusu dört ana tema her iki ülkenin meslekte uzmanlaşmış gazteci ve akademisyenlerinin sunumlarıyla ele alınıp, ardından tartışma düzenlenecek.


Toplam 14 saatlik çalışmalarda, Türkiye medyası hakkındaki sunumları Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof.Dr.Yasemin İnceoğlu, öğretim görevlisi Ragıp Duran, avukat Fikret İlkiz ve Sabah gazetesi yazarı Umur Talu gerçekleştirecek. Hollanda’dan ise NVJ Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ülger, NRC Handelsblad gazetesi İstanbul eski muhabiri Frouke Santing, Free Voice Direktörü Bart Dijksrta ile Vera Illes da sunum yapacak.


Seminere katılım ücretsiz olmakla birlikte, toplam 40 kişilik kontenjan seçiminde kadın-erkek eşitliğine özen gösterilecek, ayrıca işsiz gazeteciler, yerel gazeteciler ve İletişim Fakülteleri son sınıf öğrencileri ile master ve doktora öğrencilerine özel kota ayrılacaktır. (Dördüncü Kuvvet Medya)

677750cookie-checkTürkiye – Hollanda medya günleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.