Türkiye ile sorunumuz yok

ABD'de geçen haftalarda kalp ameliyatı geçiren Talabani, Beyaz Saray'da Başkan George W. Bush ile görüştü ve ülkesinin, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı hiçbir komşusuyla artık sorununun olmadığını söyledi.

Görüşmenin ardından Bush ile birlikte açıklama yapan Talabani, Bush'a hitaben, ''Sayın Başkan, size sunu söylemekten memnuniyet duyuyorum ki, komşularımızla ilişkilerimiz çok iyi şekilde gelişti. Türkiye, Suriye, İran ve Arap ülkeleriyle ilişkilerimiz şimdi normal ve bu ülkelerden hiçbiriyle hiçbir problemimiz yok'' dedi. 

Talabani, geçen haftalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ürdün Kralı Abdullah'ın Bağdat'a yaptıkları ziyaretlerin de çok başarılı geçtiğini söyledi. Talabani ile ABD-Irak stratejik çerçeve anlaşmasının imzalanmasının gereğini konuştuklarını anlatan Başkan Bush da, ''Irak Devlet Başkanı'nın sağlığı iyi ve bu, Irak halkı için çok önemli olacak'' dedi.

GÜL'DEN GEÇMİŞ OLSUN

Öte yandan Gül, tedavi gören Talabani'ye bir mesaj göndererek 'Geçmiş olsun' dedi.

Mesajında 'Değerli kardeşim' diye hitap eden Gül, Talabani'nin cumhurbaşkanlığı makamında kalmasının Irak'ta barış, güven ve istikrarın sağlanması ile Türkiye-Irak arasındaki ilişkilerin her yönüyle gelişmesi açısından çok önemli gördüğünü yazdı.

1178180cookie-checkTürkiye ile sorunumuz yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.