‘Türkiye, IMF’siz resesyonla karşılaşır’

Kristin Lindow, ”Moody’s İkinci Yıllık Türkiye Kredi Riski Konferansı”nda yaptığı konuşmada, ekonomide önemli büyüme döneminin artık sona erdiğini ve bu yıl için Türkiye’de yüzde 3’lük bir büyüme beklediklerini söyledi.


Lindow, Türkiye’nin, IMF programına başlaması durumunda pozitif bir seyir gerçekleşeceğini belirterek, ”IMF programı olmadığı takdirde Türkiye de 1-2 yıl içinde resesyonla karşı karşıya kalacaktır” dedi.


Türkiye’nin yeterli döviz rezervi gibi olumlu özelliklere sahip olmasına rağmen sorunun daha çok güven meselesinden kaynaklanacağını ifade eden Lindow, analizlere bakıldığında, son haftalarda ciddi finansman ihtiyacı olduğunun görüldüğünü belirtti.


Lindow, 120-130 milyar dolarlık ihtiyacın söz konusu olduğunu, IMF ve Dünya Bankasının kısa sürede oyuna katılması gerektiğini kaydetti.


Kristin Lindow, Türkiye’nin derecesinin artırılmasının mümkün olduğunu belirterek, ”Ama önemli olan Türkiye’nin bu kısa vadeli krizi atlatması ve bunu yaparken de doğru kararlar alması” dedi.


Lindow, Türkiye’de borç yapısının hala çok kırılgan olduğunu ve ödeme dengesinde zorluklar yaşandığını belirterek, vadelerde uzama yaşansa da borçların hala görece kısa vadeli olduğunu söyledi.


Kristin Lindow, ”Hükümet öngörülebilir bir borç ödeme zorluğunu atlatmak zorunda” diyerek, hem devletin hem de özel sektörün hala ciddi bir döviz riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. 

1070620cookie-check‘Türkiye, IMF’siz resesyonla karşılaşır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.