‘Türkiye insani yardımlara öncülük etmeli’

Independent yazarı Adrian Hamilton, Suriye’deki krizde tek çıkar yolun büyük çaplı bir halk ayaklanması olduğunu söylerken, İngiliz diplomat Paddy Ahsdown Times’taki yazısında bölgesel çözümlerden söz etti. Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Paddy Ashdown, Türkiye’nin insani yardım operasyonlarına öncülük etmesi gerektiğini belirtiyor:

Yazar özetle şöyle yazdı:

“Afganistan ve Irak fiyaskolarından sonra Batı’nın ahlaki gücünün zayıflaması ve askeri bütçelerin kısılması nedeniyle küresel ahlakı süngülerle dayatamayız. Rusya’nın vetosunun aşılması gereken bir ortamda Batılı liderler neden hala megafonla Suriye’de rejim değişikliğinden bahsediyor. Rusya’nın Orta Doğu’daki tek dostu olarak Esad kalmışken, gitmesi gerektiğini söyleyerek ona Batı emperyalizm söyleminin arkasına sığınma fırsatı veriyoruz. Her mantıklı insan Esad’ın gitmesi gerektiğinin farkında. Kaddafi gitmeliydi. Ama bunu böyle söylememeye özen gösterdik. Şimdi Esad’ın gitmesi için bağırmak kötü bir politika ve Annan ateşkesi sağlamaya çalışırken yanlış.

Annan’ın görevinin başarısız olduğu neredeyse kesin. Şimdi Batı geri çekilip belki de Türkiye’nin liderliğinde bölgesel koalisyona yer açmalı ve Güvenlik Konseyi’ni harekete geçmeye çağırmalı. Önerileri siyasi değil insani çerçeveye oturtulmalı. Örneğin Güvenlik Konseyi kararıyla Türkiye’ye güvenli bir koridor açılabilir ya da kuşatma altındaki Suriye kentlerine yardım ekipleri gönderilebilir.”

843250cookie-check‘Türkiye insani yardımlara öncülük etmeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.