‘Türkiye, Irak’ta ABD’yi yanına almalı’

Başer, ”Kuzey Irak’a müdahale için ittifak şartı yok, bu zorunlu değil. Türkiye tek başına da halledebilir. Ama bu ileriye dönük komplikasyonlar yaratabilir” dedi.


TOBB Üniversitesinde ”Türkiye’nin İç Güvenlik Sorunları” konulu bir konferansta konuşan Başer’e Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik olası bir müdahalesiyle ilgili görüşleri soruldu. Başer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin burada belirli seviyelerde, belirli planları uygulama mecburiyetinin doğabileceğini bildirdi.


Türkiye Cumhuriyetinin gerektiğinde ulusal çıkarlarını korumak için her türlü tedbiri alma hakkına sahip olduğunu ifade eden Başer,”Öngörü sahibi liderler bugünkü adımlarının gelecek nesiller üzerindeki etkilerini de hesaplamak zorundadırlar. Eğer mümkünse Türkiye Irak’ta ABD’yi yanına alarak yapılması gerekenleri yapmalıdır. Benim uğraş alanım da zaten bu. Terör örgütünün yurt dışındaki siyasi ve finansal desteklerinin ve illegal faaliyetlerinin durdurulması için uğraş gösteriyorum. Kuzey Irak’a müdahale için ittifak şartı yok, bu zorunlu değil. Türkiye tek başına da halledebilir” dedi.


Sınır ötesi harekatın sadece Hükümet’in değil, aynı zamanda TBMM’nin de alması gereken bir karar olduğunu kaydeden Başer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin böyle bir durumda bunu yerine getirebilecek güçte olduğunu söyledi.


 

1042860cookie-check‘Türkiye, Irak’ta ABD’yi yanına almalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.